avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Operator AEP registrul electoral
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Operator AEP registrul electoral

Buna seara! Am o mare rugaminte: conform cărei Hotărâri a Guvernului sau, cărei Ordonanțe pot primi operatorii AEP 12% din salariu? Aceasta suma va fi încadrată la salariul de bază?
Vă mulțumesc!
O seară bună!
Cel mai recent răspuns: cameliachivereanu , utilizator 16:54, 8 Decembrie 2015
Salarizarea personalului din aparatul de specialitate al Autorității Electorale Permanente se face la nivelul prevăzut de lege pentru personalul din aparatul celor două Camere ale Parlamentului.(alin.4 al art. 102 din Legea nr. 208/2015).

Legea nr. 293/2015 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 35/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, (...)

Art. III.
Alineatul (2) al articolului 17 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 86/2014 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu modificările şi completările ulterioare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 174/2015, se modifică şi va avea următorul cuprins:
" (2) Salarizarea personalului din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, serviciilor Parlamentului şi aparatului de lucru al Guvernului se stabileşte la nivelul de salarizare maxim aflat în plată aferent funcţiilor din cadrul aparatului de lucru al Guvernului."
Eu, am inteles ca, procentul e de 12%. M-ar interesa, daca se poate da retroactiv, din vara, din ce data, mai exact.
Multumesc!
In baza art. 26 din legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului si Camerei Deputatilor, precum si pentru functionarea Autoritatii Electorale Permanente,
Legea a intrat in vigoare la 27.07.2015.

art.26
...
(6) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi,
persoanele autorizate beneficiază de o majorare a salariului de bază avut, corespunzător celor 5 clase de salarizare succesive suplimentare multiplicat cu procentul prevăzut la art. 10 alin. (5) din Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificările şi completările ulterioare.
Multumesc frumos!
O seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor registru electoral in sistemul bugetar Axxy007 Axxy007 Conform art. 26, alin. 5 din Legea 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor cei desemnati de primar sa opereze in registrul electoral ... (vezi toată discuția)
Spor aep functionari publici angela29 angela29 se mai acorda sporul AEP la functionarii publici din primarii, dupa noua lege a salarizarii? s-a abrogat sau nu legea care il acorda? multumesc! (vezi toată discuția)
Desfiintare trepte de salarizare functionari publici simcrisdon simcrisdon Prin abrogarea Legii-cadru nr. 330/2009, treptele de salarizare au fost desfiinţate. Astfel a fost îngrădit dreptul functionarilor publici de a promova ... (vezi toată discuția)