avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... delegatia de substituire, drept de reprezentare
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

delegatia de substituire, drept de reprezentare

Buna ziua

Va rog un sfat cu privire la urmatoarea speta intr-un proces civil:
Avocatul X al societatii de avocatura A&B este substituit prin avocat Y din cabinet individual C.
Pentru ca actele de procedura sa fie legal indeplinite de avocat Y din cabinet C, de catre care avocat si folosind care stampila (A&B sau C) se impun a fi semnate inscrisurile:
av Y cu stampila C sau cu stampila A&B?
In eventualitatea ca apreciati ca nu sunt suficiente informatii imi pare rau dar nu am mai multe si, chiar in aceasta situatie, va rog mult un sfat...
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:13, 2 Octombrie 2009
MIHAI GRIGORE a scris:

Parerea mea este ca avocatul Y poate depune actele cu stampila C deoarece are oricum depusa la dosar delegatie de substituire de la firma A&B! Pentru o mai mare siguranta le poate contrastampila si cu stampila firmei A&B!:)

Mai simplu si mai pe scurt asa este.
ralu21 a scris:

Formularea corecta este: Subsemnatul (reclamant, parat, ce este), prin avocat Y, cab. C, conform delegatiei de substituire Z, formulez,,,,,,,,,,,,"
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin

Subscriu.

Cealalta formulare este pentru doua categorii de ..."miopi":
1. adversarul cainelui jigarit Y care vede dulaul A&B
2. clientul societatii A&B care plateste facturi grase doar pentru gardul pe care scrie caine rau.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2009
romascanu, moderator
romascanu a scris:
Subscriu.

Celalata formulare este pentru doua categorii de ..."miopi":
2. clientul societatii A&B care plateste facturi grase doar pentru gardul pe care scrie caine rau.

=D>:D
Foarte sugestiva exprimarea.....felicitari!
Revin cu inca o intrebare tot referitoare la A&B si C si anume:
Avand in vedere inscrisul cu formularea de "miopi":
"Noi societatea A&B formulam....(detalii aici specifice cazului iar in incheiere).....prin av Y, cab (stampila) C".
Am constatat ca semnatura de pe acest inscris ridica serioase semne de intrebare cu privire la autenticitate. Am motive foarte bune sa consider ca nu apartine lui Y. Unul din ele ar fi ca exista diferente foarte mari fata de alta semnatura a lui Y , pe alt incris, din acelasi dosar.
In acest caz, cui ii revine responsabilitatea pentru contrafacerea semnaturii: cainelui jigarit Y sau dulaului A&B? Cui ii revine responsabilitatea pentru intregul document si act de procedura: cainelui jigarit Y sau dulaului A&B? Asa cum am precizat, este un act de procedura a carui nulitate.....
Cu alte cuvinte, am dreptul perfect si legal motivat sa "defaimez" inscrisul si sa cer anularea actului in cauza....dar ce pot sa invoc..... Inscrisul a carui responsabilitate ii revine cainelui jigarit Y sau dulaului A&B? contine o semnatura contrafacuta.....
ralu21 a scris:

romascanu a scris:
Subscriu.

Celalata formulare este pentru doua categorii de ..."miopi":

=D>:D

=D>=D>=D>=D>:)):)):))

Alte discuții în legătură

Delegatie de substituire vasile2013 vasile2013 1.Ce numar poarta delegatia de substituire? Poarta numarul contractului de asistenta juridica incheiat cu clientul sau trebuie inregistrat separat? 2. ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare cu cabinet de avocat geo26 geo26 buna seara! Un cabinet de avocat x poate incheia un contract de colaboarare cu un alt cabinet de avocat Y?? respectiva colaboarare are ca obiect ... (vezi toată discuția)
Refuzul clientului la avocat. client care nu doreste substituirea avocatului in fata instantei penale.refuzul clientului CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Exista jurisprudenta conform careia clientul care refuza ca avocatul angajat sa fie substituit sa determine amanarea cauzei pe incalcarea dreptului la ... (vezi toată discuția)