avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuperarea prejudiciului inlatura raspunderea penala ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuperarea prejudiciului inlatura raspunderea penala si cazierul judiciar?

Buna ziua! Supun atentiei d-voastra cazul urmator:
Am vandut pe site-ul de anunturi OLX un articol pentru copii - incaltaminte, pentru o suma f. mica. Articolul era utilizat fapt ce a fost precizat la anunt bifand in casuta privind starea bunului, dar in stare foarte buna. Am dat detalii in anunt privind culoare, material, dimesiuni talpita in interior si starea pantofiorilor. Detalierea anuntului nu este obligatorie ci numai ca recomandare din partea OLX pentru a ajuta vanzatorul sa vanda mai repede produsul. Deci nu trebuie sa scriu romane despre o pereche de pantofiori de copii.
Am fost contactata de o femeie initial pentru a cumpara o fustita, ulterior a cerut si alte lucruri pentru care a negociat pretul si am acceptat reducere de pret in cazul in care achizitiona mai multe articole copii, ca in cele din urma sa se hotarasca la cumpararea fustitei si pantofiorilor pentru care nu am mai acceptat reducere de pret.
Plata a fost facuta in contul meu bancar. Contul meu de pe OLX este unul real cu date reale, nu fals, contine numele meu intreg, adresa de e-mail si nr. de telefon. Daca as fi avut intentia sa o insel nu mi-as fi dat datele reale, in primul rand as fi avut un cont fals pe olx.
Discutiile au fost purtate prin mesaje pe telefon si pe olx cu atasarea dovezilor de plata la banca de catre cumparator si din partea mea dovada expedierii coletului cu chitanta de la posta.
Problema a aparut in momentul in care femeia m-a contactat pe olx sa-mi ceara retur pentru pantofiori pe motiv ca sunt juliti in varf.
Eu i-am trimis in stare f. buna si nu prezentau julituri in fata.
Este o practica de care am aflat de curand in care smecheri de internet cumpara articole de imbracaminte de ocazii sau incaltaminte de pe olx sau facebook le folosesc la un eveniment dupa care cer retur pe diferite motive.
Cred ca aceasta persoana a cumparat acesti pantofiori de ocazie pentru vreo cunostinta sau ruda, (ulterior mi-a spus ca fetita ei nu merge inca), pantofii au fost juliti in fata si dupa aceea mi-a cerut retur pe acest motiv. Sau poate chiar in mod intentionat i-a distrus pentru nu i-au placut sau au fost marimea prea mare pentru copilul ei si pentru ca nu am acceptat reducere de pret. Nu pot decat sa banui motivele acestea.
Eu nu am ca dovada decat pozele postate la anunt (4-5 poze) si alte poze care au fost facute cu telefonul in ziua in care am postat anuntul dar care nu au fost puse la anunt ptr. ca nu se vedea culoarea reala a pantofilor.
Cumparatoarea avea posibilitatea sa ceara expedierea coletului prin Livrare cu verificare dar nu a facut acest lucru. ca ii trimiteam asa ptr. ca nu aveam nimic de ascuns. Daca ii placeau ii platea la curier daca nu le facea retur pe loc.
Nu am acceptat returul si femeia respectiva mi-a facut plangere penala pentru inselaciune. Deci dosar penal. Am fost chemata la politie pentru audieri.
Precizez ca nu sunt magazin online care vinde articole imbracaminte copii, nici firma si deci nu am politici de retur, sunt persoana fizica care vinde ocazional hainutele copilului care ii raman mici si care sunt in stare foarte buna.
Sotul meu imi spune sa-i restitui suma pentru pantofiori ca sa incheiem balciu si discutiile sa nu-mi mai fac de lucru cu asemenea indivizi. Dar sunt socata de tupeul cu care actioneaza unii si dorinta lor malefica de a face rau cand de fapt ei sunt escrocii.
Daca ii voi returna banii in cont si deci se stinge ”prejudiciul” se inlatura raspunderea penala, se inchide dosarul? sau se fac acte de urmarire penala in continuare? Se face cazier judiciar chiar daca banii au fost restituiti?
Daca eu ii restitui banii si femeia respectiva nu-si retrage plangerea procedura de cercetare continua? Cum se procedeaza?
Vreau sa stiu daca se face cazier judiciar?
Ultima modificare: Marți, 11 Iulie 2017
iolanda15, utilizator
Cel mai recent răspuns: iolanda15 , utilizator 18:47, 15 Iulie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cata vreme nu i-ati expediat ziare in loc de pantofi nu cred ca aveti de ce sa va faceti griji in privinta solutiei adoptate in aceasta speta. Mergeti la Politie si dati declaratie.

Referitor la smecherii de internet - statistic sunt cu mult mai multi cei care posteaza anunturi pe internet cu poze din cataloage, care nu reflecta nici pe departe starea reala a produselor pe care le vand. Ca sa nu mai amintim de conationalii care au vandut pe eBay Casa Sindicatelor din mun. de pe malurile Oltului.
Doamne! Au ajuns prea departe cu tupeul si escrocheriile lor. Sa vanda pe olx o cladire???

In colet a fost exact ce a comandat, fustita si pantofiorii despre care am vorbit, nu ziare sau altceva. Vand de cca 3 ani hainutele fetitei si nu am avut niciodata plangeri sau reprosuri din partea nimanui. Am avut vanzari si de sume mari, nu 45 lei si au fost mame din localitatile apropiate care au venit acasa la mine si au cumparat de sume mari. Niciodata nu au fost probleme. Am facut reduceri de preturi destul de mari daca se cumparau mai multe articole sau am pus cadouri in plus in colete si uneori am dat de pomana lucruri bune unde am considerat ca pot ajuta. Niciodata nu m-as compromite pentru 45 lei pretul acestor pantofi de copii. De aceea si contul meu pe OLX este unul real cu date reale, nu false pentru ca nu am avut niciodata intentia sa insel pe cineva dar se pare ca unii au un tupeu fantastic si atunci cand nu le reuseste ceva (in cazul acesta returul) merg cu razbunarea pana in panzele albe.
Va multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsurile date! O zi fumoasa tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"teapa" online cu un telefon scump kidsonmdma kidsonmdma Buna ziua, am gasit pe olx un Iphone 15 cu un pret mult mai ieftin si l am comandat prin curier. Din cauza pretului ireal de bun m am grabit sa l comand, fara ... (vezi toată discuția)
Am comandat o pereche de adidași de pe olx pentru care am plătit 1100 de lei, dar sunt fake. pot face plângere penală pentru înșelăciune? Dragos Ungureanu Dragos Ungureanu Acum 3 săptămâni am comandat o pereche de adidasii online de pe site ul olx in valoare de 1100 roni.Vanzatorul a garanta ca sunt autentici și ca mărimea ... (vezi toată discuția)
Salut! am vandut o pereche de adidasi prin olx. am pus coletul ... albertc8903 albertc8903 Salut! Am vandut o pereche de adidasi prin Olx. Am pus coletul cu verificare si am trimis in colet adidasii de care am vorbit cu baitul, cei care erau in anunt ... (vezi toată discuția)