avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 150 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire domiciliu

Buna seara,

Dupa 22 ani de casatorie fost anuntat de sotie ca are pe altcineva.Am inchiriat un apartament in acelasi oras,dar nu stiu daca ma pot muta in el inainte de inaintarea actiunii de divort,deoarece doresc incredintarea copilului minor (15 ani fata).Sper ca si un barbat are aceleasi drepturi in a creste un copil.Vreau sa am sansa sa-mi cresc copilul.In ce moment pot parasi domiciliul comun?
Cel mai recent răspuns: Eugenia Constantin , Avocat 11:38, 28 Septembrie 2009
Ar fi bine sa nu va grabiti cu mutatul, deoarece ma gandesc la faptul ca sotia dvs. ar putea folosi acest demers impotriva dvs. la proces. Spun asta deoarece este posibil sa va fie greu si sa demonstrati ca sotia are pe cineva, daca nu veti prezenta probe solide, martori, inscrisuri, etc. Si asfel sotia ar putea, pe calea unei cereri reconventionale( tot un divort, dar pe care il introduce paratul impotriva reclamantului, invocand propriile motive de divort) , sa ceara desfacerea casatoriei din vina dvs. Iar sansele de a obtine custodia fetiteti s-ar reduce. Daca nu veti parasi domiciliul comun , eu cred ca veti avea sanse sporite sa va cresteti fetita. Succes.
In capatul de cerere din actiunea de divort,privind incredintarea minorei pentru a va fi incredintata minora,in conformitate cu disp.art.42 c.fam. trebuie sa dovediti ca puteti oferi conditii mai bune de crestere si educare a fiicei mai bune decat sotia dvs.,atat din punct de vedere moral,cat si material(ca ii puteti oferi conditii mai bune de crestere si educare),ca sunteti mai demn decat aceasta pentru a va fi incredintat copilul .de asemeni este important ca minora care va fi audiata in Camera de consiliu,singura,de catre magistrati sa isi manifeste dorinta de a fi incredintata tatalui).Urmeaza ca toate acestea sa le dovediti cu ancheta sociala(va trebuie spatiul cat mai repede sau sa aveti alt spatiu pana la obtinerea acestuia,Autoritatea tutelara se va deplasa la acesta pentru a se pronunta asupra conditiilor oferite),acte,interogatoriu,doi martori.
In functie de admnistrarea probatoriilor instanta va aprecia cui ii va fi incredintat minorul,cu obligarea celuilalt parinte la plata obligatiei de intretinere aferente veniturilor nette realizate si conform cu nevoile copilului
Sfatul meu este sa nu parasiti domiciliul comun mai ales ca este bunul comun al ambilor soti daca este dobandit in timpul casatoriei!
Intentati actiunea de divort si odata cu ea solicitati si atribuirea locuintei catre dvs cu obligatia de a plati o sulta sotiei!
Radu si Cristina v-au sfatuit foarte bine!
=D>
Mult noroc!
=D>
As mai adauga ca si fatita cand va fi audiat sa aiba pregatita o argumentare de ce prefera sa raman cu dvs si nu la mama.Argumentarea ar fi bine sa o aveti inclusa si in actiune si sa o probati.
In rest, nu va mutati si incercati sa va adunati cat mai multe probe pentru a putea convinge instanta ca aveti dreptate.
Succes!
Dupa 22 ani de casatorie fost anuntat de sotie ca are pe altcineva.Am inchiriat un apartament in acelasi oras,dar nu stiu daca ma pot muta in el inainte de inaintarea actiunii de divort,deoarece doresc incredintarea copilului minor (15 ani fata).


Va avantajeaza sustinerera copilului , in vederea incredintarii.Sfatul meu e , pana la desfacerea casatoriei prin divort , sa nu parasiti domiciliul conjugal .

Audierea minorului cu varsta penste zece ani e obligatorie , in camera de consiliu , prin intermediul careia instanta de judecata , afla dorinta acestuia.

Iar , cu privire la divort , motivele temeinice care au condus catre afecaterea iremediabila a relatiei de cuplu se refera la ideea de culpa comuna , sau cea de culpa exclusiva.

Alte discuții în legătură

Divort danaro danaro Buna ziua, Apelez pe aceasta cale deoarece am nevoie de un sfat. Fratele meu este casatorit din 1987 si in urma acestei casatorii a rezultat un baiat. ... (vezi toată discuția)
Abandon minor georgewb70 georgewb70 Sunt casatorit din 1998 cu actuala nevasta. In 2004 aceasta a divortat incredintandu-ise minorul, dar dupa 6 luni a revenit si am trait in concubinaj pana in ... (vezi toată discuția)
Pentru parasirea domiciliului conjugal de catre sotie radu ion radu ion ce pot face in situatia de fata sotia mea a parasit domiciliul conjugal?as dori sa divortez pot pune ca acuzatie aceasta fapta (vezi toată discuția)