Buna seara,imi cer scuze de deranj,poate cineva sa.mi explice si mie va rog frumos ce inseamna mai exact '' dreptul de uzufruct si vietuire pt mine si urmașii mei direcți'' .
1.Daca persoana care este proprietar poate sa o vanda(doneze) fara acordul pers care are uzufruct??
2.Daca persoana care are dreptul de uzufruct poate sa dea dreptul de a utiliza altor persoane fara acordul proprietarilor??
Va multumesc frumos si daca crede ti ca mai este ceva ce am omis nu ezita ti sa imi spune ti.
Daca sunteti intretinatorul nu va recomand sa faceti un astfel de contract fiindca veci , pururi nu o sa aveti nici un drept, doar obligatii atat pt vanzator cat si pt "urmasii lui directi" adica copiii acestuia. Pe langa dreptul de uzufruct mai scrie si "vietuire pt mine" care s-ar putea sa insemne ca trebuie s-o intretineti. Veti fi doar proprietar in acte fara drept asupra imobilului.
1 Nu puteti vinde fara acordul uzufructuarului, clauzele apar in CF la Sarcini .
2. Da, cel care are uzufructul poate sa inchirieze fara acordul proprietarului , sau aduce pe cine vrea sa locuiasca in imobil.
Doar dupa decesul vanzatorului si a urmasilor lui directi veti putea intra in posesie cu drepturi depline
Uzufruct...
ili47
am o casa in care locuieste copilul meu ,asi dori ca sa trec pe fiul meu si sotia ei cu drept de uzufruct viager iar casa ramana a mea . se poate ? care sunt ... (vezi toată discuția)