avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita, calcularea prescriptiei
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita, calcularea prescriptiei

Bună ziua tuturor
Dacă în 10.06.2014 s-a dat o hotărâre definitiva despre plata unei sume de bani iar pe 12.06.2017 se introduce o cerere de încuviințare executare silita admisă pe 22.06.2017 este făcută în termen legal sau intervine prescripția?
Va mulțumesc mult
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 23:37, 14 Iulie 2017
prescrierea e de 3 ani de la ramanerea definitiva a sentintei. Faceti contestatie la executare si invocati prescrierea .
Mulțumesc pentru răspuns.
De fapt Cum se socotește prescripția?
În cazul meu...de pe 10.06.2014 pe 09.06.2017...e corect?
s-a dat o hotărâre definitiva

Ce intelegeti prin ?
Îmi cer scuze dar nu inteleg
JUDECĂTORIA ROMAN ÎN DOSARUL NR. 274/291/2013, MODIFICATĂ PRIN DECIZIA CIVILĂ NR. 419/RC/10.06.2014 A TRIBUNALULUI NEAMŢ

Alte discuții în legătură

Calcul prescriere executare silita florina70_c florina70_c Buna ziua! Va adresez rugamintea de a ma ajuta si sprijini in urmatoarea problema - [b]daca s-a prescris sau nu termenul de executare silita a unui titlu ... (vezi toată discuția)
Executare silita Pitesti Pitesti Buna seara, O sentinta de executare silita are un termen de prescriere? Este vorba despre un dosar prin care aprox. 2500 de salariati am obtinut in ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila/titlul executoriu mary6 mary6 Buna. Cu deosebit respect,mai am si eu o intrebare; Se poate considera ca definitiva o sentinta civila prin respingerea apelului,chiar daca nu a fost redactata ... (vezi toată discuția)