avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte terenuri bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte terenuri bunici

Buna ziua , eu am fost plecat din tara multi ani , parintii mei au decedat , tatal meu mi-a lasat actele originale pentru terenuri cumparate de bunicul meu inainte de Cel de-al Doilea Razboi Mondial , nu s-a facut cerere de retrocedare , pot face legal succesiunea si daca este posibil sa-mi recuperez propietatile , eu sant singurul mostenitor al familiei in viata , multumesc , Dan M.
Cel mai recent răspuns: dannymoga , utilizator 09:36, 4 Noiembrie 2017
Puteţi dezbate succesiunea (succesiunile, dacă nu s-a făcut şi după bunicul); în paralel, puteţi verifica soarta actuală a terenurilor respective - dacă sunt înscrise în cărţi funciare, cine le foloseşte efectiv şi în baza cărui titlu etc.

Mă îndoiesc că un notar va include un teren în masa succesorală doar în baza unui contract de vânzare-cumpărare, chiar dacă e din perioada interbelică.
Multumesc pt. raspuns , cum si unde se poate dezbate succesiunea si unde sa ma interesez de terenuri ? terenurile se afla in regiuna Botosani intr-un sat numit Vaculesti , multumesc .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mostenirea se deschide la ultimul domiciliu al defunctului.De terenuri trebuie sa va interesati la Primaria comunei la care este arondat satul Vaculesti si la Cartea Funciara Botosani.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Succesiunea se dezbate la notarul public, unde va trebui să prezentaţi actele de stare civilă - certificate de deces, de naştere etc.

În ceea ce priveşte soarta terenurilor, va trebui să verificaţi la faţa locului - unde sunt situate, cine le foloseşte.

Mă cam îndoiesc că primăria va face investigaţii în locul dumneavoastră...
Multumesc mult pentru sfaturile profesionale !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are drept de a intra pe un teren? iulianduma34 iulianduma34 Pe scut,tata este unicul mostenitor dupa bunicul lui din partea mamei lui,bunicul avea doua fete,care impreuna cu sotia bunicului au renuntat la succesiune,in ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut pentru a avea drept de propietar pe niste suprafete de padure care, in cartea funciara apar pe numele stramosilor? brown_eyes brown_eyes Buna. Problema este urmatoarea: Am descoperit de curand ca pe numele bunicii nu se afla nici macar un hectar de padure, desi se stie ca ar trebui sa aiba ceva ... (vezi toată discuția)
Modificarea titlurilor de proprietate sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o intrebare, nelamurire? bunicul meu a avut teren foarte mult. el este unic mostenitor dupa mai multe persoane(parintii, bunicii, unchii, ... (vezi toată discuția)