avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In cit timp se poate dep o plingere penala sa fie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

In cit timp se poate dep o plingere penala sa fie valabila

Am avut o altercatie cu soacra mea.cu vb urite si imbrincituri (vinatai pe mina )si eu si ea. Sa zicem ca ea a depus plingere si poate ea a facut poze .trebuie sa procedez si eu la fel.
In ceea ce priveste actele de violenta, putem discuta de savarsirea infractiunii prev. si ped de art. 193 c.p. Ar trebui sa mergeti la IML pentru CML, faceti si dvs poze cu leziunile produse.

ART. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Fiind vorba de plangere prealabila, aceasta trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate emite politia dosar penal pentru lovire fara spitalizare daca exista certificat medico legal care atestă lovirea?? AncaOfelia AncaOfelia Se poate face dosar penal de către poliție în urma unei plângeri si a unui certificat medico-legal care atestă că am echimoze , dar nu am nicio zi de ... (vezi toată discuția)
Violența în familie danaciungan@yahoo.com danaciungan@yahoo.com Ce pedeapsă poate primi partenerul ptr5/6zile îngrijiri medicale de la Iml (vezi toată discuția)
Care sunt urmările când victima unei altercații, aflată sub influența alcoolului, are certificat cu 35 de zile de spitalizare? Bogdan Tatar Bogdan Tatar Care sunt urmările la o persoana care are scos certificat de 35 zile spitalizare .Persoana fiind beată și fumata căzând în timpul unei altercație.(doar ... (vezi toată discuția)