avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cadastru

Daca suprafata masurata in cadastru nu corespunde cu realitatea cum se poate contesta?Cumparatorul poate sa faca alt cadastru cu un alt cadastrist pentru dovada?Mentionez ca am cerut o schita cu dimensiunile terenului cumparat (latime,lungime) si o poza a schitei si am constata o diferenta de 10 m in latime.Am vorbit cu cadastristul responsabil si am convenit sa revina pentru masuratori dar am aflat ca a depus actele la oficiu.Cumpar un tren de 2500 mp marginit de un canal si am solicitat expres sa se noteze in cadastru latimea zonei de protectie chiar daca pierd din suprafata totala ca suprafata reala sa fie cea corecta.Care ar fi calea de a afla inainte de definitivare?
Am platit un avans si urmeaza sa platesc restul la finalizare actelor de cadastrare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 21:06, 6 Mai 2020
Pe schita cei 10 m sunt in plus sau in minus fata de realitate? Eu stiu ca dupa ce primiti documentatia cadastrala si schita puteti in 15 sau 30 zile sa depuneti contestatie sau cerere reexaminare la OCPI
Puteti face o noua masuratoare cu un alt lucrator topo, autorizat in conditiile legii, sa-i amintiti de dorinta dvs. si lucratorul sa inregistreze documentatia la cadastru.
Puteti solicita efectuarea unei expertize extrajudiciare de catre un expert tehnic judiciar in specializarera topografie (gasiti pe site-ul Ministerului justitiei). O expertiza extrajudiciara efectuata de un expert tehnic judiciar va fi avuta in vedere daca se va ajunge in instanta de judecata.
ce sanse de castig sunt in instanta pentru recuperarea diferentei de catre cumparator in speta expusa?
Nu avem de unde sa stim ce va decide o instanta de judecata.
Nu mai postati discutie noua in discutii deschise anterior pentru a nu obliga pe cei care doresc sa comenteze tot ceea ce s-a scris anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tarif expert cadastrist judiciar mirela_adam mirela_adam Am descoperit,in urma unor masuratori,ca,din 3300 mp de teren,au disparut 2000 mp.Nu se stie cum.Am cerut de la primarie planul parcelar al zonei,mi s-a dat ... (vezi toată discuția)
Cadastru adriana dj adriana dj am o hotarare definitiva si irevocabila pot face cadastru si intabularea dupa schita facuta de expert in timpul procesului sau trebuie sa platesc un alt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!daca am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva ... Stergarel Stergarel Buna ziua!Daca am obtinut o hotarare judecatoreacs definitiva de partaj in care s-a numit un expert cadastral pentru a imparti terenul extravilan intre ... (vezi toată discuția)