avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vecinul a fortat manerul si a lovit cu picioarele usa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vecinul a fortat manerul si a lovit cu picioarele usa de la intrare in apartamentul meu, dupa ce m-a amenintat ca intra peste mine in casa

Buna ziua. Am rugamintea sa ma indrumati in legatura cu ce demersuri as putea face pentru a avea liniste si siguranta, deoarece lucrurile au escaladat mult de cand v-am scris ultima data.
Am facut acum o saptamana sesizare la sectia de politie teritoriala dupa ce un vecin m-a amenintat ca "intra peste mine in casa si ne farma pe toti" , raspunsul fiind ca sectoristul este in concediu si ca va reveni peste 2 sau 3 saptamani si abia atunci va veni sa mi ia alte declaratii.
Astazi dimineata in jurul orei 05:00, vecinul agresiv venind de la o nunta, a incercat sa deschida usa, fortand manerul si apoi a lovit cu putere usa de la intrare in apartament cu picioarele si pumnii de mai multe ori, strigand sfidator "Politia!". Bineinteles ca i-a trezit pe toti din casa. Tatal meu era deja in bucatarie la acel moment si eu tocmai m-am trezit sa beau apa. Lumina pe casa scarii era oprita si cand am deschis usa, am zarit doar o umbra si am auzit cum a inchis usa. (Mentionez ca mirosea si a fum de tigara pe casa scarii si am verificat apoi usa de la intrare in bloc care era incuiata). Am sunat iar politia si mi-au spus sa fac iar sesizare la sectie maine. Cu sesizari la sectia teritoriala am realizat ca nu rezolv nimic si as dori sa merg mai departe (doar ca nu stiu unde si ce as putea face in acest sens) pentru ca situatia a escaladat foarte mult si ma astept la orice din partea lui de acum.
Va multumesc mult pentru timpul acordat acestor randuri si pentru orice sfat ajutator.

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Psihosex , utilizator 11:52, 18 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati oficial serviciul de ordine publica din cadrul IGP sau IJP,anexati dovada sesizarii sectiei teritoriale de politie care nu a intremis verificari
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Demersurile trebuiesc facute in scris ,fie prin posta cu confirmare primire ,fie cu nr de inregistrare,din pacate sunt inca politisti cu apucaturi de ,,militieni'' care refuza sa se ,,incarce'' cu lucrari .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulaţi plângere penală privind infracţiunea de ameninţare, ÎN SCRIS, pe care o depuneţi direct la Parchetul localei. Eventual, menţionaţi în plângere şi împrejurarea că v-aţi adresat poliţiei care este în concediu......
Va multumesc mult pentru raspunsurile dvoastra.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu va sfatuiesc sa va luati si un spray paralizant la Dvs. Doar asa... "just in case"...

Alte discuții în legătură

Amenintari si injurii dupa ce un vecin fuma pe casa scarii. adrian_adri adrian_adri Buna seara. Am rugamintea sa ma indrumati cu, cateva sfaturi pentru a solutiona un conflict ivit astazi cu un vecin. De cateva zile un vecin fumeaza pe casa ... (vezi toată discuția)
Agresat fizic de 2 barbati care sau dovedit ulterior ca sunt politisti basi basi Buna ziua.Duminca 29 aprilie veneam de mana cu fiul meu spre casa,pe scara blocului la mine este intuneric,urcand scarile spre etajul 2 unde stau dau nas in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am următoarea problema! aproximativ cu 6 luni în ... Cosmeen Cosmeen Bună ziua! Am următoarea problema! Aproximativ cu 6 luni în urma, doua persoane mi-au spart ușa de la casa și au încercat sa între cu scopul de a ma ... (vezi toată discuția)