avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident trafic cu un biciclist
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident trafic cu un biciclist

Buna ziua, acum o saptaman am fost implicat intr un accident usor cu un biciclist, din vina mea, am facut viraj la stanga si nu l am vazut, in urma tamponarii biciclistul a intrat in aripa mea dreapta, fara a avea vatamari, l am dus acasa si a ramas sa il contactez a doua zi pentru a ii repara bicicleta. Dupa o ora l am sunat sa vad daca este bine, si mi a zis ca vrea 2600 de lei, i am zis ca ii repar bicicleta dar nu o sa ii dau 2600 de lei pentru o tamponare usoara. Am martori de la fata locului si inregistrare de pe o camera video din apropiere, in plus il am inregistrat printr-o aplicatie pe telefon cum imi cere banii, Astazi am fost din nou contactat de el si mi-a spus ca ma da in judecata, i-am spus din nou ca ii repar bicileta dar nu ii dau 2600 de lei. I am zis ca nu consider normal ca el sa ia 2600 de lei si sa ramana cu bicicleta veche. DIn nou inregistrat pe telefon cu aceeasi aplicatie. Eu acum conduc cu o dovada pana pe data de 28. EU nu vreau sa fiu santajat de un nesimtit de genul, am recunoscut vina, am ramas fara permis 90 de zile, acum nu vreau sa mai fiu santajat de un astfel de om. Ceva sfaturi? Se va judeca in procesul civil cu mine sau cu asiguratorul meu. Niste sfaturi imi puteti oferi?
Va multumesc,
Vladimir SImion
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:24, 21 Iulie 2017
Dle Vladimir,
Daca nu ati anuntat politia despre accident este mai grav decat despre accidentul in sine care din cate inteleg nu a cauzat vatamari corporale deosebite si deci nici consecinte grave pt dvs.
In acest caz va recomand sa apelati de urgenta la un avocat care sa va sfatuiasca ce aveti de facut mai departe.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Florin421 a scris:

Dle Vladimir,
Daca nu doriti vizite in sălile de judecata atunci e bine sa va înțelegeri cu partea vatamata.
Puteti desigur face si dvs plângere împotriva lui, dar tot in sălile de judecată va trebui sa transati dreptatea.Detinem societate comerciala cu codul CAEN corespunzator, autorizatie de functionare de la primarie, licenta de transport de la primarie.

Interventie moderator

Pentru publicitate va rog sa va adresati publicatiilor specializate. Regulamentul forumului nu permite publicitate.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Biciclist lovit pe trecere T3ckTon1k T3ckTon1k Buna ziua! Ieri am avut un accident. Circulam regulamentar in oras pe banda 3 cand, brusc imi sare in fata o bicicleta. Aceasta circula fara nici un semn ... (vezi toată discuția)
Accident usor - vatamare corporala din culpa lilianaa07 lilianaa07 Prietenul meu a avut un accident usor pe un drum de tara, mai exact mergea cu viteza mica si un domn beat, care mergea pe o bicicleta si venea din sens opus, a ... (vezi toată discuția)