avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt contor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt contor

Furtul unui contor electric de la bloc este furt simplu sau calificat , contorul face parte din componente ale retelelor electrice?
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 15:36, 21 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru incadrarea distincta pentru una dintre cele 2 infractiuni,trebuie sa se evidentieze elementele constitutive ale faptei
Contorul electric face parte din reteaua electrica,practic reprezinta bransamentul intre reteaua generala si cea individuala
Accesul la contorul electric este permis numai persoanelor autorizate
Dacă e sustras un asemenea contor după legea 123/2012 Se pare ca este furt simplu si nu se încadrează la calificat, se multumeste
Depinde ,daca contorul este furat de 2 sau mai multe persoane ,sau furtul se petrece pe timpul noptii se schimba incadrarea faptei
Am inteles dar întrebarea era daca contorul Electric monofazat sustras face parte sau nu din componente ale retelei electrice ca fapta sa fie încadrată art.229 alin3 lit.c

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Componente retele electrice viorelv viorelv Definiția retelei electrice din legea 123/2012 , adică retea electrica de transport mai mare de 110 kv, retea electrica de distributie pana la 110 kv si ... (vezi toată discuția)
Situatie furt dorianul dorianul Am un caz si as vrea sa va intreb cateva lucruri. Descrierea situatiei: noaptea de paste la un camin studentesc. diverse grupuri de oameni petrec la toate ... (vezi toată discuția)
Furt+talharie calificata Delia 19 Delia 19 Buna ziua,fratele meu pe data de 22 noiembrie a fost prins cand fura motorina,a primit control judiciar pentru 60 de zile,in timpul controlului s-a intamplat o ... (vezi toată discuția)