avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de partaj voluntar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de partaj voluntar

Buna seara,

In cazul unui act de partaj voluntar intre soti,unul dintre acestia cedand dreptul de proprietate cu exceptia uzufruct viager.Unul dintre soti declara ca ca primit o suma de bani ptr cedarea dreptului de proprietate.Intrebarea mea este urmatoarea :
Se mai face succesiune sau cel care este beneficiarul acestui act devine proprietar de drept,mentionez ca exista mostenitori

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:48, 18 Iulie 2017
Buna seara,
1. Actul de partaj voluntar se refera la impartirea unor bunuri intre vii.
2. Prin act de ,,partaj" de care vorbiti (probabil ca e vorba de un act de vanzare cumparare cu clauza), unul din soti a vandut celuilalt dreptul sau de proprietate si, in cazul decesului celui ce a vandut, se impart doar BUNURILE EXISTENTE IN PATRIMONIUL defunctului. din moment ce a vandut acel bun el nu mai este in patrimoniul defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager catalinmariusmarin catalinmariusmarin Parintii au facut un act de vanzare cumparare fostei sotii si mie cu clauza de uzufruct viager, Ei au acum in chirie pe cineva. Acestia pot pierde uzufructul ... (vezi toată discuția)
Act v-c imobil cu clauza si divort adi76 adi76 VA multumesc anticipat,am mama vitrega,tata sa casatorit legal. Pe apartament am act de vanzare- cumparare cu clauza uzufruct{sunt trecuti ambi ... (vezi toată discuția)
Acte si taxe cedare/vanzare apartament la copii anca_tm anca_tm Buna ziua! 1.Deoarece am doi copii si doresc sa nu las lucrurile incurcate in urma mea, as vrea sa stiu ce acte sunt necesare a se intocmi si care sunt taxele ... (vezi toată discuția)