avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inregistrare marca similara (SUA) + varianta ieftina
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inregistrare marca similara (SUA) + varianta ieftina

Buna

As dori sa stiu daca imi recomandati sa fac inregistrarea marcii. Daca sunt ceva riscuri in cazul de fata?

Sa zicem ca marca inregistrata din SUA se numeste Humidifier (substantiv. umidificator) Domeniul de activitate: aplicatie mobila

Si eu doresc sa fac o aplicatie similara doar ca voi folosi cuvantul Humidify ( verb)

Nu este mai ieftin sa fac inregistrarea in alta tara europeana? Ma intereseaza ca marca sa fie valabila pentru SUA si EU

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 11:58, 9 August 2017
Inregistrarea unei marci va ofera protectie doar pe teritoriul Romaniei.
Aranjamentul de la Madrid permite inregistrarea internationala a unei marci, intr-o tara sau mai multe tari membre ale acestui aranjament, printr-o cerere unica, depusa la Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale, situata la Geneva, cu conditia ca aceasta marca sa fie inscrisa in registrul marcilor inregistrate din Romania (sa aiba certificat de inregistrare).
Ok deci mai intai inscriu la osim. Apoi trebuie sa ma deplasez la Geneva, banuiesc ca si acolo trebuie ceva taxa nu?

Dar similaritatea asta intre substantivul si verbul mentionat e ok?
fiind vorba de cuvinte din dictionar (curente), OSIM va va putea inregistra o marca neexclusiva. In sensul ca termenul va putea fi utilizat si de altii. Asta se aplica la toate cuvintele din dictionar.
Nu. Cuvintele nu sunt trecute in dictionar. Schimba situatia asta?
1. Cu scuze, si cu dorinta irepresibila de a va convinge ca nu ma aflu spre a va contrazice: [ link extern ] .
2. Nu e musai sa va calatoriti, de multa vreme, cererile de brevet/ marci sunt accesibile online. Si platibile la fel. UE are un oficiu centralizat: [ link extern ] .
3. Dar e mai bine sa cereti o consultatie unui specialist in proprietate industriala. El/ ea va va invata si cum sa formulati pretentiile (claims), ca sa beneficiati de protectie maxima.

Alte discuții în legătură

Proprietate intelectuala - unde gasesc legislatia in materie? adle adle Buna seara, Imi puteti spune va rog unde pot gasi legiile cu privire la proprietatea intelectuala industriala si orice alta proprietate intelectuala in ... (vezi toată discuția)
Lista tarilor semnatare a protocolului de la madrid Kapy Kapy Unde gasesc lista tarilor care au semnat Protocolul de la Madrid? Prin aceasta cale se poate depune o cerere internationala fara a avea marca inregistrata pe ... (vezi toată discuția)
Acuzat de concurenta neloiala, daca folosesti 2 cuvinte generale? ecompasiv ecompasiv Buna ziua, Sunt administratorul unei firme de servicii grafica si IT. Tocmai am fost apelat de un avocat care mi-a spus ca facem concurenta neloiala, ... (vezi toată discuția)