avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil dupa divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil dupa divort

Buna ziua,
Am rugamintea de a ma lamurii daca se poate,am divortat dar fara a face partajul,avem o casa ipotecata cu care as vrea sa raman,demersurile necesare pentru a prelua creditul si apoi sa facem partajul sunt prea lungi si costisitoare,intrebarea mea este daca se poate ca noi sa vindem aceasta casa avand in vedere ca am divortat,daca mama mea de exemplu merge cu suma respectiva la banca,plateste creditul ramas ,se poate face actul de vanzare pentru a nu mai face partajul?sau care sunt solutiile?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mariacristian , utilizator 11:30, 22 Iulie 2017
Pai conteaza ce vreti.. sa cumpere mama , sa va ramana dvs..
Ambele implica consturi cu actele, desigur.
Conteaza daca va intelegeti cu sotia fie pt partaj, fie pt vanzare..
Buna ziua,
Plateste mama dumneavoastra acel rest de credit solicitand ca sa se consemneze ca plata este facuta de ea
Eventual inceiati in 3 un act de mana privind acea plata
mergeti ulterior la notar si inceiati toti trei contract de vanzare cumparare prin care cei doi fosti soti, proprietari de drept, vand si mama dumneavoastra cumpara imobilul facandu-se specificatia ca se plateste pretul mai putin suma deja achitata.
Platiti taxele si cu asta basta!
Buna,
Va multumesc pentru promtitudine,
Noi ne am inteles sa mi ramana mie casa,sa achit eu creditul restant si sa i dau lui o anumita suma,dar ca sa achit eu creditul trebuie sa mi fac eu la randul meu alt credit ,alta ipoteca respectiv de rang 2,acu fiind de rang unu ,si nu mai vroiam sa platesc iarasi aceleasi costuri,ba notariale,ba cadastrale,apoi partajul in sine,idee e ca mi doresc sa simplific daca se poate procedeul,daca se poate sa vindem casa in conditile ca partajul nu e facut,fiind si el de accord ,interesul lui fiind sa scape de credit caci el e titular,doar ca nu stiam daca se poate vinde casa in conditile astea,sa fim amandoi de accord,sa o vindem la pretul minim,respectiv creditul ramas,si sa mearga mama mea sa l
"cumpere,achite"si sa nu mai trecem prin partaje,si radieri de doua ori si ce mai implica toate astea
Multumesc
pai si de ce sa va improprietariti mama , ca nu inteleg ?
cum costa actul d evanzare, costa si actul de partaj.
Mama va poate dona banii, mergeti si achitati si faceti partajul.
sau faceti partajul la notar cu acordul bancii, ramaneti in actele creditorului la fel, apoi achitati dvs creditul
pai asta era nelamurirea mea,
ca daca vreau sa fac partajul,merg eu si achit suma aceea restanta,apoi mergem la notar sa facem partajul,dar ma gandeam ca e suma mai mica deoarce la partaj stiam ca se calculeaza o anumita cota etc,si la actul de vanzare cumparare e o suma fixa nu?Ma depasesc deja actele notariale incat de la banca ma trimite la notar,de la notar la banca si m au lasat intr o ceata absoluta,idee e ca imi doresc sa fac cat mai repede si mai ieftin,caci am ramas eu in casa,am si o fetita mica,si mi au ramas mie toate ratele si casa e tot a noastra si mi se pare putin nedrept sa tot achit eu ratele pentru ceva ce nu e inca al meu,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)
Radierea ipotecii cerasela cristina cerasela cristina am obtinut credit prin prima casa si urmeaza sa achit un imobil. firma de la care cumpar imobilul nu radiaza ipoteca.ce inseamna asta pentru mine?si in ... (vezi toată discuția)
Bună seara. Știu ca o sa para penibil ceea ce o sa zic mai ... Ale1987 Ale1987 Bună seara. Știu ca o sa para penibil ceea ce o sa zic mai jos dar sper sa găsesc raspun aici sa nu mai bat drumul pe la notari și avocați. Nași mei ... (vezi toată discuția)