avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... grupa de munca 2
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

grupa de munca 2

am lucrat ca sofer profesionist la fosta ITSAIA Prahova in perioada 1980-1986 apoi s-a transformat in IMP Prahova.
fosta ITSAIA nu mai exista iar detinatorul arhivei spune ca nu are arhiva autobazei nr. 2 (transport produse panificatie).pe cartea de munca este trecuta grupa II in perioada respectiva. ce pot face in aceasta situatie?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:34, 23 Iulie 2017
Daca grupa de munca este mentionata in carnetul de munca cu baza legala a acordarii (Ordin MMPS nr.50/ 1990 completat la 31.08.1994 anexa 2, poz. ... si decizia interna/ aprobare CA a ITSAIA nr. ...., poz. ...., nu aveti motiv sa va adresati detinatorului de arhiva.
Casa de pensii trebuie sa motiveze in scris, cu nr. inregistrare/ data, de ce solicita o adeverinta, daca in carnetul de munca sunt mentionate toate datele necesare.
Orice solicitare pe care o faceti catre detinatorul de arhiva se face in scris, cu nr. de inregistrare/ data si trebuie sa primiti raspuns scris in termen de 15 zile de la primirea solicitarii dvs. Solicitarea se poate face prin posta, cu confirmare de primire. In raspuns, daca nu detine arhiva, desi a preluat-o cu documente, firma trebuie sa motiveze de ce nu va emite adeverinta solicitata.
Va puteti adresa instantei de judecata impotriva detinatorului oficial de arhiva, daca nu primiti adeverinta solicitata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere dosar pensionare limita de virsta cacenschivio_GL; cacenschivio_GL; Buna Ziua!O intrebare pe forum..unui coleg de serviciu i-a fost respins doarul de pensionare limita de virsta pe motivul ca doua adeverinte de grupa emise de o ... (vezi toată discuția)
Eu dacă am lucrat la stb în perioada 1980-si 1989 ca electrician ... Vlaicu Marian Vlaicu Marian Eu dacă am lucrat la STB în perioada 1980-si 1989 ca electrician am dreptul la grupa a2a și la ce lege ma încadrez mulțumesc. (vezi toată discuția)
Grupa 2 de munca la un institut de proiectari functia de tiparitor tipar plan gigilake gigilake am lucrat intre anii 1986 si 1996 institut de proiectari functia de tiparitor tipar plan comform legii functia se incadreaza in grupa 2 cum pot obtine o ... (vezi toată discuția)