avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acces in subsolul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acces in subsolul blocului

Am mers la subsolul blocului însoțită de un instalator sa vad daca e închisă apa calda. Acesta a constatat că era închisă și a dat drumul la apa. Când m am dus la asociație și am spus despre aceasta problema au replicat că trebuia să merg cu președintele asociatiei, că nu am voie să merg decât însoțită de administrator, președintele asociației., șeful scării. Au spus că pot să mă de-a în judecată. E adevărat că nu se poate cobora la subsol decât însoțit de unul din aceștia? Pe cel care a închis apa caldă și nu i a dat drumul, de ce nu l trag la răspundere? Precizez că aveam apa calda numai în weekend deși cei de la centrala de cartier au spus clar că ei nu opresc apa. Cu unul din ei am coborât.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:18, 25 Iulie 2017
Kantorm, îți garantez eu că e un abuz faptul că v-au șantajat să vă debranșați de la sistemul public de termoficare. Și eu am proces cu mafioții din Asociația noastră, CARE AU REFUZAT MEREU SĂ ÎMPARTĂ FACTURILE PENTRU CĂLDURĂ CONFORM LEGII 325/2006.
Consultați legile amintite mai sus, și veți vedea că n-au dreptul să vă priveze de un serviciu public, lăsându-vă în frig.
Studiind cu atenție cele două legi amintite în postarea mea anterioară, veți putea să-i acționați în judecată, chiar și fără a avea nevoie de avocat !
Mai rămâne soluţia să vă plătească restul proprietarilor (cu alte surse de încălzire), montarea unei centrale noi, cu tot cu manoperă, şi totul ar fi legal !
Oameni buni, câte aberații și abuzuri mai întâlnim în Asociațiile astea „penale” ? Cazul meu nu e singular, dovadă stau postările userilor de pe această secțiune a Forumului, care sunt disperați de stilul dictatorial al așa-zișilor șefi de Asociații, care sunt în stare să-i lase în frig sau să-i lase fără apartamente, după ce le aplică penalizările alea „criminale” de 0,2%/zi (72 %/an) !
Vorbiți cu șefii firmei furnizoare de Agent Termic, pentru a demara acțiunile împotriva șefilor Asociației dvs., cei care vă încalcă orice drepturi.
REPET: nu poți debranșa forțat un proprietar de apartamente, chiar și dacă ar fi un sigur abonat !
Legea spune că ţevile sunt „proprietate comună forţată”. Aşa cum spune şi denumirea juridică, ele nu pot fi distruse decât odată cu înlocuirea în întregime a sistemului de încălzire din bloc, cu acordul tuturor proprietarilor.
CITIȚI ȘI ALTE TOPICURI UTILE CU ACEASTĂ SPEȚĂ:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
Pentru Ionica1980. Știu că este un abuz. Am studiat legile și le am transmis și legea care abrogă ordinul citat de ei. La audienta de la primărie vroiam sa aflu exact, dacă ne pot debransarea. Acolo m am întâlnit cu cei doi care au venit și ei în audienta. Au pus problema debranșării noastre și au primit răspunsul conform legii. Eu vroiam sa i prezint viceprimarului și dovezile urzelii lor.
ionica1980 a scris:

ele nu pot fi distruse decât odată cu înlocuirea în întregime a sistemului de încălzire din bloc, cu acordul tuturor proprietarilor.

Independent de vointa sefilor asociatiei de proprietari sau dorinta/acordul proprietarilor ,tevile componente ale partii comune de instalatii din condominiu se distrug mai ales in interior prin uzura morala-legal prevazuta,dar si in exterior datorita neglijentei proprietarilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tragere la raspundere kantorm kantorm Buna ziua, în urma unei ședințe de scara in care a a invocat ordinul ANRSC 233/2004, vecini mei si cu mine care am rămas în sistemul centralizat am fost ... (vezi toată discuția)
Obtinere convorbire telefonica de la dispeceratul apaterm roredrosu roredrosu Buna ziua, In urma defectiunii la calorifer, am coborat la subsol pentru a goli instalatia sa poata repara instalatorul chemat pentru aceasta. La subsol ... (vezi toată discuția)
Probleme cu seful de scara georgianaalina georgianaalina Cu o saptamana in urma am fost anuntata de vecina de jos ca am inundat/o. O teava de la calorifer se sparsese si cum nu fusesm acasa sa observ din timp, apa a ... (vezi toată discuția)