avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare executor-->vanzare notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare executor-->vanzare notar

Buna ziua,
Va scriu din postura unui eventual comparator al unui imobil.
Imobilul este in prorietatea a doua surori, obtinut prin mostenire (partaj facut, acte in regula). Sora1 a dat-o in judecata pe Sora2 pentru iesire din indiviziune. In urma procesului s-a decis vanzarea la executor in urma dorintei surorii2. Judecatorul a dat un nou termen in octombrie tocmai pentru ca imobilul sa fie vandut.
Au avut loc 3 licitatii in care nu s-a adjudecat din diferite motive. La ultima la care am participat nu s-a adjudecat pentru ca nu s-au prezentat min 2 licitatori, desi ambele debitoare (cele 2 surori) au fost de accord cu suma oferita, dar executoarea nu a adjudecat pentru ca suma oferita a fost sub pretul de pornire.
Acum cele 2 surori ar vrea sa vanda la notar ca sa evite alt onorariu+taxe catre executor. Daca instant a dispus vanzarea la executor pentru a le impaca pe cele 2 surori, iar dupa 3 incercari nereusite ele ar dori sa mearga la notar, se poate acest lucru?
Da, se poate. Dar, trebuie sa anunte inainte instanta despre acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie primarie kgkg kgkg Pentru neplata impozitului, o proprietate a fost scoasa la licitatie cu pretul de 60.000lei, la licitatie nu s-a prezentat nimeni. Ulterior a fost scoasa cu ... (vezi toată discuția)
Participare la licitatie executare silita Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua Am calitatea de creditor, daca solicit a se vinde la licitatie prin executere silita un imobil, pot participa la licitatie ?\\ Daca cei care ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca la un imobil mostenit elenatp elenatp Avem un imobil cu care am ajuns la executori deoarece din cele trei proprietar, doua nu este in stare sa plateasca datoria fata de alti mostenitori. Imobil ... (vezi toată discuția)