avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Clauza incetare contract abonament medical
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Clauza incetare contract abonament medical

Buna ziua,

Incerc sa inchid un abonament medical pt ca m-am angajat intr-o companie ce imi ofera un astfel de abonament inclus in beneficii.
Cei care se ocupa de contul meu mi-au spus ca daca vreau sa inchid abonamentul inainte de perioada de 1 an (au trecut 4 luni) trebuie sa platesc restul lunilor pana la 1 an, in baza:

ARTICOLUL 7 - DURATA CONTRACTULUI ŞI CAUZELE DE ÎNCETARE

“In situatia in care Participantul denunta unilateral contractul inainte de implinirea termenului contractual, PRESTATORUL este indreptatit sa solicite daune interese.
Aceste daune interese sunt cuantificate astfel : In situatia in care Beneficiarii Participantului si/sau Participantul au accesat serviciile medicale , iar valoarea acestora depaseste valoarea abonamentului achitat pana la data rezilierii, acesta va achita o suma de bani ce reprezinta diferenta dintre valoarea serviciilor consumate la pret de lista si valoarea incasata de pe abonament. “


Este legal acest articol? Pot scapa fara sa platesc 8 luni pt un abonament de care nu am nevoie?
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 10:54, 25 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Da, o astfel de clauza este legala: odata ce v-ati asumat executarea unui contract, regula este ca acesta trebuie dus pana la termen. Denuntarea contractelor reprezinta exceptii de la aceata regula.
Clauza postata de dumneavoastra pare a fi cat se poate de justificata: ati beneficiat de un abonament la un anumit pret, in considerarea unei perioade contractuale de 1 an de zile. Prin clauza in discutie, clinica se protejeaza fata de situatiile in care persoanele ar contracta fictiv abonamentul, cu scopul de a beneficia de anumite analize/consultatii la un pret mai mic decat cel de lista.
Oricum, din cate vad, daca nu sunt si alte daune-interese reglementate, in situatia in care nu ati beneficiat de servicii medicale in cele 4 luni de abonament, nu datorati nimic clinicii.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilierea fara taxe a abonamentelor la internet pirlog_mihai pirlog_mihai Am un contract cu firma RDS-RCS incheiat pe data de 28/09/2012 pe o perioada de 18 luni,in primele 6 luni beneficiind de o reducere de 50% din pretul normal al ... (vezi toată discuția)
Legalitate solicitare plata daune/interese de catre companie telefonie mobila ovi47 ovi47 Buna ziua, In anul 2013 am reinoit cu Vodafone contractul pentru servicii de telefonie mobila,achizitionand,totodata,si un telefon la pret subventionat,pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans ca persoana fizica de la o societate comerciala de prestari servicii Rlsipos Rlsipos Buna ziua, Acum cateva zile am incheiat un contract cu o cu o societate comerciala de prestari servicii. La incheierea contractului am platit un avans. ... (vezi toată discuția)