avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord in timpul casatoriei asupra unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord in timpul casatoriei asupra unui imobil

Buna ziua! In urma unui conflict cu sotia, aceasta este de acord sa-mi cedeze un imobil pe care urmeaza sa-l achizitionam - indiferent de ce se intampla cu relatia noastra pana in acel moment. Banii pentru imobil sunt din firma in care sunt singur asociat, inregistrata in timpul casatoriei. Suntem in regimul comunitatii legale. Cum se poate face un astfel de acord si cat este de legal/luat in considerare in cazul unui divort/partaj? Ce alternative am? Multumesc mult!
Inainte de a cumpara, trebuie sa incheiati cu sotia o conventie matrimoniala de separatie de bunuri. Astfel, imobilul pe care dvs in nume propriu il veti achizitiona ulterior va fi bun propriu.
Perfectati o conventie de separatie de bunuri, pentru a modifica regimul matrimonial.

Conventia de separatie de bunuri poate fi perfectata in timpul casatoriei.


Astfel, daca veti opta pentru regimul separatiei de bunuri, bunul dobandit va fi propriu.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.am ajuns cu sotul meu la un consens.dorim sa facem ... dora881988 dora881988 Buna ziua.Am ajuns cu sotul meu la un consens.Dorim sa facem separare de bunuri ,fara sa divortam,el cedandu mi partea lui din proprietate…Se poate realiza ... (vezi toată discuția)
Contract sau act notarial Poizan Poizan Buna ziua, Sunt casatorita si doresc sa realizez un contract, sau un act notarial, prin care sotul renunta la toate bunurile mobile si imobile in caz de ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)