Bunicii mei, care au decedat acum 15 ani, n-au facut nici un testament. La inceput, copiii lor, 5 in total, au impartit pamantul, casa si alte bunuri, intre toti, pana cand doi dintre copii (doi frati) au cumparat partea correspunzatoare la ceilalti 3, pentru care cei 3 au facut procura ca nu doresc nimic.
Cei 2 frati au impartit casa, pamantul si altele in jumatate, insa neexistand/ nefacand niciun act de proprietate sau alte documente pe numele lor pentru casa.
Unul dintre frati (tatal meu) a decedat. Asi dori sa ma informati, in cazul in care, nu este niciun act de proprietate intre tata si unchiul pentru casa, (care spune ca are toate procurile/inscrisurile surorilor lui), noi urmasii lui, (mama si fiicele) ce drepturi/ obligatii avem, in acest caz.
Mentionez ca unchiul nu doreste sa faca act de proprietate, ci sa continuam ca pana acum.
Buna ziua,
Sa inteleg ca trei dintre frati au semnat acte de renuntare in fata notarului?
Daca da atunci solicitati prin instanta (inteleg ca pe cale amiabila in fata notarului nu-i posibil) dezbaterea succesiunilor succesive de pe urma fiecarui bunic aratand ca exista 3 renuntatori si apoi dezbaterea succesiunii de pe urma tatalui dumneavoastra, toate cu iesire din indiviziune. Daca nu aveti acte (titluri de proprietate pe terenuri si/sau constructii) solicitati de la primarie adeverinte care sa tina loc de titlu aratand ca acestea (titlurile cu tricolor) sunt in posesia unchiului dumneavoastra.
Veti chema in judecata doar pe unchi.
Daca acele renuntari sunt doar verbale sau prin inscrisuri sub semnatura privata atunci solicitati, ca mai sus, dezbaterile succesiunilor dar chemand in instanta pe toti succesorii adica si pe cei despre care se spune ca au renuntat.
Acele inscrisuri sub semnatura privata constiotuie doar inceput de proba scrisa pentru ca sa fie decazuti din drepturi conform art. 700 C.civ. Vechi.
CONCLUZIE: DEZBATETI succesiunile succesive prin instanta.
Succesiune bunica
gina taban
Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au ... (vezi toată discuția)
Succesiune
ContSters15764
Buna ziua,
Unchiul meu vrea sa dezbata succesiunea dupa moartea parintilor lui, adica dupa bunicii mei.
Va descriu mai jos situatia cu care ma confrunt in ... (vezi toată discuția)