avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Acte solicitate de banca pentru credit persoana fizica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Acte solicitate de banca pentru credit persoana fizica

Buna ziua,

Unul dintre salaritii firmei la care lucrez, vrea sa faca un credit la UNI CREDIT TIRIAC BANK. A venit cu formularul tipizat de la banca, pe care i l-am completat, i-am dat si copie dupa cartea de munca, totusi banca solicita in continuare urmatoarele acte:
1. balanta contabila la luna iunie 2009
2. bilantul contabil la 30.06.2009 inregistrat la Adm. Fin.
3. statele de plata vizate de ITM.
Este legal sa ii ceara asa ceva, avand in vedere ca este vorba de un credit pentru persoane fizice? I-am spus salariatului ca-i voi da fluturasii din ce luna va vrea, vizati cu stampila societatii si semnati.
Cei de la banca i-au spus omului ca vor sa verifice bonitatea firmei. Unde scrie, in ce lege ca trebuie prezentate aceste acte pentru obtinerea unui credit de nevoi personale?
Va multumesc si astept raspunsurile dvs.
Camelia
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 21:23, 30 Septembrie 2009
Eu cred ca ar trebui sa-i spuneti sa-si caute o alta banca !
Salariul se dovedeste cu cartea de munca si cu o adeverinta de la firma .
Pe site-ul ministerului de finante apar bilanturile anuale , asa ca solicitarea asta este una mai neobisnuita .
Cati salariati are firma ?
Unui salariat i s-a spus ca nu poate sa primeasca un credit pentru ca firma are sub 9 salariati , la altul ca nu are peste 20 de salariati , iar altuia ca nu are peste 50 de salariati , toti fiind de la firme diferite .

Se mai uita si daca firma unde lucrezi a fost pe profit anul trecut , ca sa nu mai vorbesc de faptul ca unii angajati de la creditare mai sunt si prosti de baone , si nu stiu sa interpreteze corect un bilant si sa inteleaga ce e in balanta , plus ca o proasta de la CEC m-a intrebat de ce firma are doar 1 leu capital social , iar altul i-a spus angajatului ca precis o sa ne dizolve , pentru ca nu am majorat capitalul social pana la valoarea de cel putin 200 de lei . :stunned:

Dupa ce stai de vorba cu multi dintre ei , iti dai seama ca indivizii astia care lucreaza prin banci au niste salarii nejustificate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actele aditionale ale contractului de munca ndamir ndamir Buna ziua, as avea o intrebare: am ajuns in situatia in care am dus documentele necesare ptr credit la banca si am fost contactat ca imi trebuie actele ... (vezi toată discuția)
Capital privat sau mixt? bobo24 bobo24 buna ziua as dori sa stiu daca o societate comerciala are ca actionari o firma privata si AVAS Bucuresti...are capital mixt? va multumesc! (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime vizate? helenita helenita Buna seara , adev de vechime eliberate de angajator trebuie inregistate la itm sau este valabila adev si fara viza itm-ului ?daca angajatul a avut ... (vezi toată discuția)