avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare credit Orange
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare credit Orange

În luna martie am primit o înștiințare de la firma top Factoring ca as avea de achitat suma de 422.78 ron ptr un abonament Orange, suma de care eu nu știam. Am sunat la Orange ptr lămuriri și mi s-a spus ca aceasta suma este ptr o ultimă factura neachitată, drept ptr care am întrebat ce ar trebui sa fac ptr ca nu știam de aceasta suma și nici nu o pot plăti integral. De comun acord cu ei telefonic, adică cu cei de la Orange am stabilit sa plătesc lunar o suma de 150 ron pana la stingerea creanței. Ceea ce am solicitat făcut. Am plătit în luna aprilie 150 ron și în luna mai 277.78 ron. Dar cei de la top Factoring nu auiți recunosc aceasta plata ca fiind integrala și au aplicat penalizări pana la suma totala de 1077 ron, și amenințarea ca dacă nu achit pana la sfârșitul acestei luni vor pune poprire pe conturi, ceea ce m-a speriat, stiinu ca am achitat tot și ca cei de la Orange au fost de acord cu plata mea în rate, ei au spus ca au anunțat firma de recuperare ca suma a fost recuperata și ca au retras dosarul de la ei. Cei de la top Factoring nu recunosc acest lucru și fac în continuare presiuni de a plăti soldul de 1077 ron. Cum pot proceda în acest caz, dacă eu am achitat către Orange datoria...
Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:37, 31 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primulr and Top Factoring nu pot pune poprire pe conturi. Pentru asta au nevoie de o hotarare in instanta. In al doilea rand: atata timp cat ati platit la Orange sunteti acoperit. Va recomand sa le transmiteti o notificare prin care le comunicati plata efectuara ( atasati chitantele ) si sa le puneti in vedere ca daca nu sterg debitul ii actionati in instanta. Daca vor continua puteti opta oricand pentru ultima varianta. Va asigur ca va duce mult mai ieftin in comparatie cu achitarea debitului de 1077 lei.
Mulțumesc ptr răspuns, cei de la Orange au trimis deja extrasul de cont precum am achitat datoria către ei, dar eî susțin ca Orange nu mai avea niciun drept sa încaseze acești bani deoarece dosarul era vândut către ei și ca sunt obligata sa plătesc acea suma de 1077 ron.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunteti obligata sa platiti nimic. Procedati cum v-am comunicat anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orange si top factoring Carmen123123 Carmen123123 Buna ziua , in august 2015 am primit o factura mult mai mare decat valoarea abonamentului la orange * servicii folosite de un prieten . Eu urma sa plec din ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune de creanta Poker10 Poker10 NOTIFICARE DE PLATA Top FAcToRING S. R. L., companie specializatia in recuperarea creantelor in toate modalitile prevazute de lege, in calitate ... (vezi toată discuția)
Problema cu o firma de recuperari creante eugeniavasilescu eugeniavasilescu am avut un card cumparaturi Raiffeisen la care nu am platit 3 luni si a fost cesionat de top factoring La dansii am platit tot platit si nu reusesc sa obtin ... (vezi toată discuția)