avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită probleme cu firma de recuperari creante
Discuție deschisă în Executare silită

probleme cu firma de recuperari creante

buna, un prieten si-a facut un abonament conex in 2004 si nu a mai putut platii, acuma momentan trebuie sa plateasca 2800 ron cu penalitati, el este plecat din tara iar eu am depus pt el 500 ron luna trecuta la firma top factoring, din cate am vazut alte cazuri dupa 3 ani se prescrie datoria, daca eu am depus acea suma trebuie sa mai astepte respectivul 3 ani ca sa se prescrie suma de 2800 ron? precizez faptul ca datornicul nu are nimic pe numele lui
Cel mai recent răspuns: kuky666 , utilizator 08:42, 18 Noiembrie 2009

Daca in 2004 a fost facuta ultima plata..apoi nu s-a mai platit nimic, ..cam prin anul 2007 acest debit s-a prescris.
Suma de 500 ron a fost platita dupa ce a intervenit prescriptia. Plata sumei care a mai ramas...daca se plateste.. va fi facuta tot dupa ce a intervenit prescriptia.
Mai concret: chiar daca nu plateati niciun banut acum o luna recuperatorului (top factoring), acesta nu va putea urmari silit ptr. suma , intrucat creanta este prescrisa.
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
multumesc, va doresc o zi buna
daca din 2004 a mai platit ceva trebuie sa calculezi cei trei ani de la acea plata, asa ca daca a mai existat o plata, prin 2007 sa spunem acum ai intrerupt prescriptia iar.
asta inseamna ca doamna gabriela paduraru e avocat degeaba? nu se poate intrerupe prescriptia scrie in lege clar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu o problema cu o firma de recuperari creante laura_fitze laura_fitze am om problema acum vreo 4 ani am avut un abonament la conex am intarziat cu plata lui circa luni dupa care lam platit si ei mi lau inchis pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Somatie plata top factoring BirloiuD BirloiuD Buna ziua. Numele meu este Birloiu D, ieri am primit un plic de la o societate de recuperare Top Factoring prin care eram instiintat ca am de plata o factura ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit- societate de recuperari creante bogdan3891 bogdan3891 Buna seara! Am avut de plata in 2004 suma de 350 de ron ,nu am platit-o si ea a a ajuns la 700 cu penalizari, in 2006 am primit o instiintare de la ksi ... (vezi toată discuția)