Buna ziua am si eu o mica problema. As-i vrea daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Mam pus ca martor intrun dosar în care a rezultat 2 morți ( accident rutier ) eu mergând pe drumul public am văzut cum o masina a intrat intrun autobuz etc. Mai mult nu imi mai amintesc daca respectiva masina ma depasit. Intrebarea mea e . Avocatul respectivului autobuz ma prostit sa declar ca respectiva masina ma depasit si ca nu avea alta modalitate de a ajunge in fata mea dar eu nu sunt sigur ca respectiva masina ma depasit. Dacă am declarat ca ma depasit poat sa fie ca mărturie mincinoasă. Puteti sa mi răspundeți. Va Multumesc.
Martorul trebuie să declare adevarul si numai adevarul.
În ce circumstante susțineti ca ati fost influențat in darea declarației?
Dacă ați declarat că nu sunteți sigur despre depășire nu inseamna ca ati declarat mincinos.
Sunt mai multe aspecte de fapt care pot genera o apreciere concretă a declarației.
In privirea ca ma influențat cand am neam dus sa declarăm inainte ma dus la avocatul lui. Asta vreau sa stiu dacă daca ie legal ce a facut si. Eu in declarație am declarat ca am fost depasit. Problema e ca nu mai sunt sigur că am fost depasit. Acidentu a fost acum 2 ani si eu am fost sa dau declarație anu trecut. Ie vro problema daca ma duc sa declar din nou ?
Intr-adevar, puteti sa va retrageti marturia in conditiile prevazute de art.273(3)NCP invocand faptul ca, au trecut 2 ani si nu va mai amintiti cu exactitate situatia de fapt.