avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incetare contract de munca angajat cu poprire pe ...
Discuție deschisă în Executare silită

Incetare contract de munca angajat cu poprire pe salariu

Buna ziua! Ce atributii ii revine unei societati in cazul in care unui angajat care are popriri pe salariu i se inceteaza contractul de munca? Trebuia anuntata noua firma in care se angajeaza despre acest aspect? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: micutzza10 , utilizator 10:54, 31 Iulie 2017
Codul Muncii
art.258
(1) În cazul în care contractul individual de muncă încetează înainte ca salariatul să îl fi despăgubit pe angajator şi cel în cauză se încadrează la un alt angajator ori devine funcţionar public, reţinerile din salariu se fac de către noul angajator sau noua instituţie ori autoritate publică, după caz, pe baza titlului executoriu transmis în acest scop de către angajatorul păgubit.

(2) Dacă persoana în cauză nu s-a încadrat în muncă la un alt angajator, în temeiul unui contract individual de muncă ori ca funcţionar public, acoperirea daunei se va face prin urmărirea bunurilor sale, în condiţiile Codului de procedură civilă.
Angajatul mi-a transmis ca retinerile salariale se faceau catre un executor judecatoresc. Noua firma la care este angajat trebuie sa astepte o adresa din partea acestuia, sau ii retine pe baza celei de la vechea firma?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salar in caz de demisie salariat gh3gh1 gh3gh1 in adresa de infiintare a popririi, executorul judecatoresc mentioneaza ca la schimbarea locului de munca a salariatului se trimit actele prin care ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu, plecare la alta firma mirelamoldoveanu mirelamoldoveanu Daca sunt angajata si am o poprire pe salariu pot sa plec la o alta firma? (vezi toată discuția)
Demisie si lichidare alexa231980 alexa231980 Un angajat si- a depus demisia dar are si o datorie catre firma. Cum poate firma sa isi recupereze banii. (vezi toată discuția)