avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lnscriere copil la scoala fara acordul sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lnscriere copil la scoala fara acordul sotului

avand custodie comuna fosta sotie a inscris copilul la scoala fara acordul meu, practic nu stiu unde este inscris. ce pot face in acest caz?
Intai il cautati pe edu.ro, acolo unde, cum stiti, sunt toti copiii si scolile unde sunt inmatriculati. Apoi... depinde de ce anume doriti si cat cunoasteti din ce ar fi bine pentru copilul dv., eu nu stiu nimic despre astea.
autoritatea parinteasca se exercita in comun. in mod normal parintele nerezident trebuie sa faca parte din actul de decizie privind educatia copilului. raspunsul dumneavoastra este cel putin deplasat. insitutia de invatamant trebuia sa aiba acordul ambilor parinti. ma intereseaza cadrul legal
raspunsul nu e deloc deplasat. cadrul legal indica ca un tert de buna credinta implicat in asa ceva (scoala) prezuma acordul ambilor parinti. autoritatea asta parinteasca comuna...asa cum e definita in tara asta...e un fel de gaz pe foc.
Ultima modificare: Luni, 31 Iulie 2017
asaofi, utilizator
Art. 36 legea 272/2004

(3)�In sitiuatia in care ambii parinti exercita autoritatea parinteasca, dar nu locuiesc impreuna, deciziile importante, precum cele referitoare la alegerea felului invataturii sau pregatirii profesionale, tratamente medicale complexe sau interventii chirurgicale, resedinta copilului sau administrarea bunurilor, se iau numai cu acordul ambilor parinti.
(4)�In situatia in care, din orice motiv, un parinte nu isi exprima vointa pentru luarea deciziilor prevazute la alin. (3), acestea se iau de catre parintele cu care copilul locuieste, cu exceptia situatiei in care acest lucru contravine interesului superior al copilului.


Acesta e cadrul legal.Depinde ce vârstă are copilul dvs. Dacă este în clasa pregătitoare, nu văd la ce alt fel de învăţătură vă puteţi gândi. Poate nu v-aţi exprimat voinţa privitor la şcoala copilului şi de aceea, părintele la care locuieşte şi, presupun, care îl va duce/aduce la şi de la şcoală a ales în funcţie de posibilităţile sale de timp şi materiale.
Martonze, Legea 272....ramane doar un cod de bune practici, fara norme de aplicare si fara sanctiuni.

Alte discuții în legătură

Educatia copilului, autoritate parinteasca comuna ionelpo906 ionelpo906 Buna seara Ma aflu in urmatoarea situatie : divortat,custodie comuna,copil minor - 8 ani impliniti.Mama refuza orice implicare a mea in viata copilului - se ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort e necesara in actele copilului la scoala? Anom Anom Buna ziua, Baietelul meu, provenit dintr-o casnicie anterioara care s-a terminat acum 4 ani e acum inscris in clasa pregatitoare la o scoala de stat. Am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt divortat de fosta sotie de dinainte de a se naste ... David77_ David77_ Buna ziua, sunt divortat de fosta sotie de dinainte de a se naste baiatul. Avem custodie comuna 50%-50% dar fosta nu respecta nici custodia nici programul de ... (vezi toată discuția)