avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Clasarea cauzei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Clasarea cauzei

Buna ziua! Imi puteti spune va rog ce inseamna exact clasarea unei cauze? Inseamna ca dosarul meu a fost inchis si ca nu sunt consecinte? Trebuie sa ma prezint undeva? La sfarsit scrie "fapta nu este prevazuta de legea penala". Multumesc frumos!
Inseamna ca nu se exercită acţiunea penală ori, după caz, se stinge acţiunea penală exercitată, întrucât există unul dintre cazurile prevăzute la art. 16 alin. (1) C.P.P.
Cu alte cuvinte, ati scapat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal clasat cioarec carmen cioarec carmen Ce înseamnă dosar penal clasat şi aplicare sancţiune administrativă cu amenda ? Este acelaşi lucru cu NUP ?Ce consecinţe are amenda ? (vezi toată discuția)
Dovada circulație Ionut groza Ionut groza Buna ziua .Am dovada de circulație cu drept de prelungire pentru un accident rutier si miau făcut dosar penal.Întrebarea mea este .Dacă nu am mers la ... (vezi toată discuția)
Accident auto, dosar penal cu clasare gabriel98 gabriel98 salutare, am lovit o persoana pe trecerea de pietoni nu foarte rau, am dus persoana la spital si din fericire a scapat cu doar cateva vanatai, tin sa mentionez ... (vezi toată discuția)