avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de vizita

Daca tatăl după hotărârea de divorț nu a plătit pensia alimentară timp de un an si nici nu l-a vizitat pana in prezent mai are drept de vizită?
Stimată doamnă ps, aveţi dreptate, dar, chiar pe acest site, mai demult mamele erau acuzate că nu intreprind nimic pentru dreptul copilului, adică pentru plata pensiei alimentare de către tată. Dacă doamna nu sesizează abandonul, cine va fi iar vinovatul?
Martonze, poate gresesc eu, dar constatarea mea este ca in afara de parintele la care copilul nu locuieste, nu mai e nimeni pe care sa-l intereseze pensia copilului. Instantele cu nonsolanta acorda drept pensii 200-300 de lei, parinti nerezidenti imagineaza o viata de lux a rezidentului cu tot cu copil daca plateste 500 de lei pensie, protectia copilului nici ustori n-a mancat, nici gura nu-i miroase cand vine vorba despre pensie etc. In principiu, s-a stabilit ca daca exista program de vizitare copilul creste de la sine, restul fiind detalii.
Pai oamenii simpli...gandesc firesc: intretinerea se coreleaza cu legaturile personale. Asadar, la separarea parintilor, legea/instanta ar trebui sa coreleze aportul voit al parintelui necustodian cu legaturile personale.
1. necustodianul care nu doreste legaturi, nu va plati nici intretinere
2. necustodianul care se ofera la plata unei intretineri prioritar in natura va primi un drept de legaturi personale proportional cu aportul acestuia la bugetul minorului
3. odata acestea stabilite, orice drept se transforma in obligatie
Judecată strâmbă, stimate prieten.
1. necustodianul care nu doreste legaturi, nu va plati nici intretinere

Şi unde a dispărut dreptul copilului la 2 părinţi? Dreptul lui este la latitudinea/voinţa părintelui necustodian? Şi cum rămâne cu dezvoltarea psihoemoţională deficitară a copilului, care va deveni un adult neintegrat în societate? Ori toate astea sunt doar aberaţii, nu erau concluziile vestiţilor cercetători ?
2. necustodianul care se ofera la plata unei intretineri prioritar in natura va primi un drept de legaturi personale proportional cu aportul acestuia la bugetul minorului

Adică dreptul minorului este direct proporţional cu cantitatea de cartofi sau haine de firmă cumpărate de părintele la care nu locuieşte? Aceleaşi întrebări de mai sus rămân valabile şi aici.

Dar la ambele puncte, vedeţi sublinierile:
necustodianul care...
, adică dreptul copilului la 2 părinţi, dezvoltarea sa echilibrată, sentimentul de abandon la lipsa unui părinte sunt toate...la dispoziţia necustodianului!
Frumos, ce să zic :fight:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)
Model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești ... florentinavlad florentinavlad model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești definitive și irevocabile având custodie comuna a minorei tatăl minorei nu respecta ... (vezi toată discuția)
Divort ela_75 ela_75 buna ziua am terminat divortul acum o saptamina custodia copilului a obtinut o tatal in hotarire instanta nu a specificat si despre dreptul meu la vizita dar ... (vezi toată discuția)