avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita persoana juridica
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita persoana juridica

daca administratorul societatii debitoare care introduce contestatie la executare isi vinde firma mai raspunde el pt ceva? sau raspund numai cei doi noi administratori daca pot fi gasiti? in instanta nu s-a prezentat si nici nu a asteptat solutia instantei cu privire la contestatia la executare
Cel mai recent răspuns: Almatara , utilizator 20:54, 22 Octombrie 2009
Buna ziua,

in cadrul executarii silite nu raspunde niciunul dintre administratori; sumele datorate de firma, se platesc de aceasta din bunurile sale;
administratorii pot raspunde fata de terti numai daca s-a declansat falimentul iar in cadrul procedurii falimentului s-a angajat raspunderea administratorului;

Avocat Boncu
Ar mai tebui sa aveti in vedere ca in actul de cesiune sa fie mentionate in mod expres sumele pe care le are drept debite societatea si mentiunea ca noii asociati isi asuma in mod expres plata acestor debite.
Nu ar fi rau sa mentionati si despre existenta litigiului.
Apoi ar trebui sa aveti in vedere distinctia intre administrator si asociati ...
Fiecare are treaba si raspunderea lui .. potrivit actului constitutiv.
Buna ziua,
multumesc pt raspuns! insa in acest caz administratorul care a vandut firma a avalizat B.O. pus in executare! intentionez sa-i pun somatie imobiliara pe bunurile personale! este posibil cred?! si daca da, este necesara o noua incuviintare de executare de la instanta pentru a institui somatia? sau e valabila incuviintarea initiala de executare pt. persoana juridica?
Buna ziua,
multumesc pentru raspuns! dar daca nu-s mentionate expres sumele datorate, pot face ceva? formularea din contract este la modul general adica - asociatii au luat la cunostinta de existenta datoriilor societatii si se angajeaza ca in termen de 12 luni sa le achite; vanzarea firmei s-a facut in timpul protestului judecatorilor (desi nu s-au operat cererile oamenilor de rand la Registrul Comertului, al unora s-au putut face) inainte de termenul in care cred ca se va intra pe fond la contestatia la executare, si pentru o suma modica -200 ron (valoarea capitalului). in conditiile acestea oare ce va fi in dosarul de contestatie? daca firma s-a vandut, sunt alti asociati, dintre care unul administrator? voi putea continua executarea impotriva firmei debitoare reprezentata de altcineva si totodata voi putea sa-i urmaresc bunurile personale fostului administrator in baza avalizarii B.O investit?
Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, in situatia executarii silite a unei societati sunt vizate si conturile bancare? Precizez ca societatea are si bunuri mobile si imobile.

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin avalizat ContSters113759 ContSters113759 buna ziua, am avalizat un bilet la ordin la incheierea unui contract de leasing pt. un autoturism achizitionat de firma X; mentionez ca nu sunt si nu am fost ... (vezi toată discuția)
Executarea si lipsa de "disponibil" ENGFULL ENGFULL biletul la ordin investit este pus in executare s-au trimis adrese la banci , la finante nimic are 2 conturi la 2 banci , s-a infiintat poprire pe cont dar ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru un credit la un ifn buburuzamo buburuzamo daca o societate are un credit achitat partial la un IFN si aceasta a emis somatia , iar autoturismul gajat a fost instrainat, alte bunuri pe societate nu ... (vezi toată discuția)