avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită bilet la ordin avalizat
Discuție deschisă în Executare silită

bilet la ordin avalizat

buna ziua,
am avalizat un bilet la ordin la incheierea unui contract de leasing pt. un autoturism achizitionat de firma X; mentionez ca nu sunt si nu am fost niciodata angajat, administrator ,asociat al firmei X ; cand l-am intrebat pe reprezentantul de la leasing de ce sa semnez si sa-mi scriu numele la rubrica AVALIZAT si ce implica asta (pt. ca am mai semnat contracte de leasing la firma unde eram angajat ,cu aceeasi soc. de leasing si acelasi reprezentant , si acest lucru nu mi sa mai cerut niciodata) acesta mi-a raspuns ca "asa cere conducerea mai nou" si ca eu personal nu am nici o raspundere , ca sunt doar un reprezentant al firmei X ; acum cateva zile am primit o notificare de la executorul soc. de leasing prin care eram somat in termen de o zi sa aduc (virez in cont) suma de 35,000 RON in caz contrar voi fi executat silit de bunurile proprii. ce pot sa fac in situatia asta?
p.s. firma X este in insolvabilitate
Cel mai recent răspuns: eye , utilizator 23:41, 7 Decembrie 2009
Teoretic ar trebui sa formulati contestatie la executarea silita si eventual plangere penala pentru inselaciune impotriva persoanelor care v-au pus sa semnati acel bilet la ordin, fara a avea calitatea ceruta de lege pentru a semna acel B.O.
Posibil sa va fi aflat in eroare cand ati semnat acel B.O. sau/si sa fie un abuz din partea fostului angajator.
Dar presupun ca ati semnat ca avalist biletul in baza contractului. Mi-e greu sa cred ca veti avea succes in contestarea executarii dar puteti castiga timp in acest fel, uneori cateva luni bune, perioada in care faceti curat in conturi, bunuri, etc... si va puteti lupta mai usor cand nu v-au golit buzunarele. :)
Pe de alta parte, daca deja aveti o astfel de instiintare, probabil a trecut termenul in care aveati dreptul la recurs (de la data admiterii investirii cu formula executorie) si probabil sa facut si incredintarea executarii silite. Eu zic sa verificati pe portal.just.ro, in caz ca nu ati primit comunicarile acasa.
Incercati sa aflati mai multe de la executor. Ela ar trebui sa va puna la dispozitie documentele ce stau la baza popririlor si executarii.
1.-ce trebuie sa inteleg prin "calitatea ceruta de lege pentru a semna B.O." ?
angajatorul nu mi-a cerut sa avalizez B.O.
2.-ce sanse as avea sa cer in instanta anularea avalizarii pe motiv ca nu am stiut ca semnind la rubrica avalizat raspund cu averea mea personala si nu ca firma ,mai mult fiind indus in eroare de reprezentantul soc. de leasing (impotriva caruia ar trebui sa ma indrept penal)
3.-in ce masura influenteaza faptul ca firma Y (la care am fost angajat la data semnarii contractului de leasing) este fidejusoare pentru firma X (beneficiara respectivului contract de leasing)
p.s. mi-am schimbat nickname-ul
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
serdean, utilizator
La inceputul discutiei ati sustinut ca nu ati fost niciodata angajat, administrator, asociat al firmei X, ci doar reprezentantul acesteia in acest contract de leasing.In baza carui act ati semnat in locul reprezentantilor firmei X, contractele de leasing?
Puteti incerca sa anulati B.O. insa nu stiu sa va spun daca aveti sau nu sanse.
Studiul actelor si sfatul concret al unui specialist in domeniu cu siguranta ca va vor fi utile.
www.avocatnet.ro/content/for...
am fost angajat al firmei Y ; cu firma X nu am avut nici o relatie contractuala (asociat ,administrator ,angajat ,etc.) ; legatura dintre firma X si firma Y este ca asociatul unic al firmei X este frate cu asociatul unic al firmei Y si activeaza in acelasi imobil ; eu ocupandu-ma de auto pentru firma Y , am fost rugat de asociatul unic de la firma Y sa ma ocup si de contractul de leasing al firmei X

Alte discuții în legătură

Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Intrebare, imputernicit avalizare bilete la ordin alina240 alina240 Buna ziua, am si eu o nelamurire. O cunostinta, cetatean strain, asociat si administrator al unui SRL doreste sa achizitioneze un autoturism in leasing. Dat ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat liviu2011 liviu2011 Buna ziua , am si eu cateva nelamuriri in legatura cu niste bilete la ordin avalizate. Am o firma in care sunt asociat cu 50% , iar celalalt asociat are 50% si ... (vezi toată discuția)