avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamarea corporala grava
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamarea corporala grava

Pe acest articol de lege impacarea partilor inlatura efectul cauzei penale?
O persoana a fost agresat iar in urma acestei agresiuni i-au fost acordate 61 zile ingrijiri medicale.Deaceea am deschis si celalat topic ptr. ca mi s-au parut cam multe zile acordate.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:07, 29 Septembrie 2009
Infractiune care face parte din grupul infractiunilor contra integritatii corporale sau a sanatatii,
prevazute in sectiunea II, cap. I, t. II, art. 182, C. pen., partea speciala, si consta in fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita, pentru vindecare, ingrijiri medicale mai mult de 60 de zile, sau care a produs vreuna dintre urmatoarele consecinte: pierderea unui simt sau organ, incetarea functionarii acestora, o infirmitate permanenta fizica ori psihica, slutirea, avortul, ori punerea in primejdie a vietii persoanei.
RASPUNSUL ESTE NU DEOARECE ESTE O FAPTA GRAVA CU PERICOL SOCIAL
Raspunsul este Nu . Impacarea partilor nu inlatura in acest caz raspunderea penala!B-)
Da, asa este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala Bianca_85 Bianca_85 Buna ziua, as avea nevoie de un sfat, in legatura cu o vatamare corporala care a avut loc care a avut loc acum 4 ani si lui X i s-a rupt falca si ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava Lui25 Lui25 Prietenul meu a avut un accident era pe motor si o duba nu ia dat prioritate. In urma acestui accident a facut 4 operatii. Una la picior(2 fracturi) unde i ... (vezi toată discuția)
Bataie ralukutza ralukutza Buna ziua! am si eu o intrebare:de la o bataie se poate ajunge la penal?daca cel vatamat are pana in 30 zile de ingrijire medicala sau mai mult de 30 zile? (vezi toată discuția)