avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

Buna ziua...o sa va expun pe scurt speta mea...azi, angajatii societatii la care lucrez au refuzat sa mai munceasca deoarece, din cauza dificultatilor economice, tichetele de masa vor fi mai putine mai precis 1 tichet la 2 zile lucrate.
Daca greva va continua si maine...ce masuri legale pot lua...
In CCM nu am prevazut nimic concret cu privire la solutionarea conflictelor de munca, asa ca am studiat L168/1999 ca sa vad daca greva este ilegala, deoarece seful doreste actionarea in instanta a sindicatului si a salariatilor care au refuzat sa munceasca. Greva nu trebuie adusa la cunostinta cu 48 h inainte?...sau greva de avertisment nu trebuie, doar ca durata de 2h a fost depasita cu mult...astept opinii cu privire la legalitatea/ilegalitatea grevei si masurile care pot fi intreprinse. Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:37, 30 Septembrie 2009
Ascultati care sunt doleantele oamenilor, explicati deschis situatia societatii si eforturile facute, cereti ajutorul lor, motivatii non-financiar. Incercati sa fiti calma, deschisa, ascultati oamenii au atentie si va vor asculta si ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Negociere contract colectiv de munca varu_alin varu_alin Buna ziua, In vederea negocierii contractului colectiv de munca la nivelul unitatii ce informatii, documente se pot cere de la angajator? Multumesc. (vezi toată discuția)
1 nemotivata - poat e taia tichetele de masa pe o luna ? 22.08.2009 22.08.2009 Va rog frumos a-mi raspunde la urmatoarea intrebare ; Cf legi tichetelor de masa - acestea se acorda aferent nr de zile lucrate , fara a depasi nr ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete de masa pentru angajatii part time bonificatorul bonificatorul Buna ziua, In urmatoarele conditii, pentru angajatii part time (4 ore / 6 ore), tichetele de masa se acorda proportional cu timpul lucrat sau un tichet ... (vezi toată discuția)