avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gratuitate taxe 2017 - Succesiune - dezbatere / ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gratuitate taxe 2017 - Succesiune - dezbatere / apartamente (case)

Bun gasit. In anul 2017, dezbaterile si mostenirile pentru proprietati par a fi gratuite.

As vrea sa stiu daca se aplica gratuitatea in cazul in care, un parinte (unic proprietar) in viata, doreste sa-si lase apartamentul, spre mostenire, copiilor (copilului) major.

Rog, indicati-mi exact cadrul legislativ valabil in 2017. Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu sunt gratuite. Ce ati citit dvs se aplica numai pentru terenurile situate in extravilan si numai daca acele imobile au facut obiectul lucrarilor de cadastrare sistematica, efectuate de primarie. Onotariul notarial urmeaza a fi suportat de Oficiul de Cadastru si Publicitate imobiliara.
Pentru apartamente, constructii sau terenuri in intravilan, nu este gratuit.
2. Nu se pune problema mostenirii cat timp parintele respectiv este in viata.
Despre "mostenire" se discuta la deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de succesiune gratuită în municipiul oltenița, jud. călărași? am înțeles că guvernul plătește aceste taxe, în anumite condiții propietarnou propietarnou Buna ziua In urma decesului mamei va trebui sa fac succesiunea pt apartamentul in care a locuit. Din cate am inteles citind diverse articole online, Guvernul ... (vezi toată discuția)
Cadastru facut de ancpi --- succesiune gratuita? emil1702 emil1702 In cazul in care intr-o localitate s-a terminat procesul de cadastrare facut prin ANCPI, succesiunile dupa defunctii care locuiau in localitatea respectiva ... (vezi toată discuția)
Succesiune dioelimar dioelimar http://www.capital.ro/exclusiv-zeci-de-mii-de-romani-isi-pot-face-succesiunea-gratuit-2.html Conform acestui articol, am fost la un notar pentru succesiune ... (vezi toată discuția)