avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Iesirea unui minor din tara de aproape 18 ani fara ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Iesirea unui minor din tara de aproape 18 ani fara parinti.

Buna ziua.
Curand urmeaza sa imi schimb buletinul care expira in luna ianuarie. Eu locuiesc in Germania si nu doresc sa imi fac cetatenie germana. Din cauza asta sunt nevoita sa vin in Romania si as avea posibilitatea de a venii doar prin luna decembrie. Tinand cont ca parintii mei sunt despartiti si nu am contact cu nici unul din ei ,cum as avea posibilitatea de a iesii din tara cu un alt adult, care nu are imputernicire , luand in considerare ca ar mai fii o una pana as implinii varsta de 18 ani eu dorind sa vin inapoi in Germania tot in luna decembrie?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:17, 3 August 2017
Daca doresti sa iesi fara acordul parintilor, trebuie ca atunci cand iesi din Romania sa fi implinit 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire pentru copiii ai caror parinti sunt divortati lorelena1306 lorelena1306 Buna ziua, Va rog s ama ajutati cu urmatoarea problema: exista doi parinti divortati care au doi copii in urma casatoriei. Primul copil are 18 ani, cel ... (vezi toată discuția)
Calatoria minorului in ue Larhak Larhak Eu sunt un baiat de 17 ani si jumatate implinesc 18 in Octombrie.De moment traiesc in Spania cu parintii mei de multa vreme si as vrea ca vara asta sa merg in ... (vezi toată discuția)
Italia - romania cu un minor fara parinti Mafios Mafios Buna ziua, Am 17 ani, in septembrie fac 18 si vreau sa merg vara asta din Italia in Romania cu niste prieteni familiari, invarsta. Problema este ca nu am ... (vezi toată discuția)