avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... atat de grav?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

atat de grav?

care ar fi condamnarea sau pedeapsa la care cu aproximatie mi se va da in fata instantei cu alcolemie de 2,25 la prima proba in sange?
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 18:40, 6 August 2017
La 2,25 erati aproape de coma alcoolica. Ati avut accident sau ati fost oprit de filtru? Daca discutam de a 2-a intrebare, riscati o condamndare cu suspendare.
nu nu am avut accident culmea este ca am condus vreo 4 5 km si am fost oprit din spate demasina politiei in apropriere de o parcare am facut si parcarea fara sa lovesc nimic eu zic ca nu am avut atata allcolemie in sange pentru ca mie nu mia fost prelevata decat o proba de sange
Ultima modificare: Vineri, 4 August 2017
Chisalita, utilizator
Si dacă ar fi la jumătate tot e imensa alcoolemia. Atât timp cât e analiza de sânge nu aveti ce sa puneti in discutie. E clar caz penal.
Eu am inteles dar cum se poate calcula allcolemia numai cu o proba de sânge???
Alcolemia poate fi determinată dintr-o singură mostra de sânge.
Calcul retroactiv al alcolemiei nu se efectuează în cazul lipsei din diverse motive ă probei doi ce ar trebui prelevata la distanță de o ora de la prelevarea primei probe ce la rândul ei trebuie prelevata de preferinta la maxim 30 min de la incidentul ce determina necesitatea prelevarii sângelui.
Ordinul 376/2006 prevede clar cum se procedează în cazul prelevarii sângelui în vederea stabilirii alcolemiei.
Art. 8 (1)În cazul refuzului de prelevare a celei de-a doua probe, de regulă nu se efectuează calculul retroactiv al alcoolemiei, consemnându-se în procesul-verbal de prelevare al cărui formular este prevăzut în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice. (2)Medicul şi poliţistul vor încunoştinţa persoana despre consecinţele refuzului prelevării celei de-a doua probe prevăzute la alin. (1). (3)Dacă persoana examinată refuză prelevarea celei de-a doua prize de sânge, se consemnează refuzul de către persoana examinată, pe formularul prevăzut în anexa nr. 2.
Ultima modificare: Duminică, 6 August 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0,80 alcotest mugurel68 mugurel68 Alcotest alcoolemie 0,8,.Prima proba de sange 2 la mie.A doua proba nu a fost recoltata.Doresc sa aflu prin intermediul dvs. si al cunostintelor juridice daca ... (vezi toată discuția)
Legislatie kacio kacio Buna seara.Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,82 in areul expirat , am fost condus la spital , mi s-a recoltat o proba de sange iar a doua am ... (vezi toată discuția)
Bautura la volan .... s.o.s zazutzu zazutzu in noaptea de 27 octombrie am fost oprit de o masina civila din care s-a dat jos 3 civili un comunitar si un politist.... motivul opririi a fost ca nu am oprit ... (vezi toată discuția)