avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 15000 pentru tinerii casatoriti.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

15000 pentru tinerii casatoriti.

buna seara, as dori sa stiu daca s-a aprobat proiectul de lege in care se spunea ca tinerillor pana in 35 ani, li se acorda o prima/ajutor din partea statului in valoare de 15000 si mamelor caree nasc al treilea copil.
multumescc anticipat.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:42, 5 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-a aprobat alocarea sumei de 1.500 lei (nu 15.000) tinerilor casatoriti de catre Primaria mun. Bucuresti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Proiectul de Lege pentru Mamele Eroine privind indemnizaţia viageră pentru mamele care au născut şi crescut 3 copii sau mai mult de 3 copii a fost adoptat de Senat ca urmare a depasirii termenului de adoptare, potrivit art.75 alin.(2) teza a III-a din Constitutia României .

In prezent, se afla la Camera Deputatilor.

2. Pentru propunerea legislativă privind consolidarea statului prin susţinerea creşterii demografice s-a încetat procedura legislativa prin retragere de catre Senat .

Proiectul prevedea ca, la căsătoria tinerilor de până în 35 de ani, aceştia să primească 15.000 de lei din partea statului, sumă pe care o vor primi și familiile care au în întreținere cel puțin trei copii.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In perioade preelectorale se depun la parlament tot felul de propuneri legislative pentru a ademeni alegatorii. Ulterior, astfel de proiecte legislative zac pe la una din cele doua camere, se adopta tacit la una din camerele parlamentului si apoi se uita de proiect la camera decizionala.
Primariile prin hotarari ale consiliului local pot aproba un bonus pentru tineri casatoriti, precum Primaria Bucuresti, in conditiile in care tot primariile, la casatorie, incaseaza tot felul de taxe - taxa pentru ziua in care vrei sa te casatoresti, duble/ triple sambata/ duminica, taxa pentru ca te lasa sa faci fotografii, taxa pentru ca folosesti salonul de la casa casatoriilor unde se serveste o sampanie si fursecuri, etc. Nu se ajunge la 1.500 lei, dar depaseste sigur 200-300 lei per total.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani casatorie 2018 andreaclaudia_mihut andreaclaudia_mihut Buna ziua, Referitor la banii acordati de stat, tinerilor care se casatoresc. S-a aprobat acasta lege? Ce conditii trebuie indeplinite? (vezi toată discuția)
Primă pentru recunoaşterea contribuţiei aduse societăţii prin căsătorie Marco_S Marco_S Buna ziua, Ma numesc Stingu MArco si sunt domiciliat in mun. Sibiu. IEri m-am casatorit si doresc sa stiu daca s-a aprobat proiectul de lege pentru ... (vezi toată discuția)
Ajutor tineri casatoriti 2017 Alex Stelian Alex Stelian Aveti idee daca s-a aprobat propunerea de a primi un ajutor de 15000 lei pentru tinerii casatoriti?sau daca macar se primeste o suma de bani oricat ar fi de ... (vezi toată discuția)