avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura generala, declaratie renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura generala, declaratie renuntare la mostenire

Buna seara. Va rog sa îmi spuneti dacă cu o procura generală făcută de verișoara soțului meu care se afla in Spania,se poate face o declarație de renunțare la succesiune. Dorește sa facă procura pe numele soțului meu. Renunțarea la succesiune trebuie făcută pentru bunica lor și pentru tatăl ei care a murit anul trecut.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:00, 7 August 2017
E necesara procura specială si nu generala.
Pai ori doriti procura, ori declaratie de renuntare?
Cand o persoana imputerniceste pe cineva printr-o procura, inseamna ca are pretentii la succesiune, deci nu renunta. Si lasa procura, tocmai perntru a fi reprezentat de altcineva la dezbaterea mostenirii.
Daca doreste sa renunte, trimite declaratie de renuntare la mostenire. Renunta, nu este considerat mostenitor, iar partea lui sa va imparti in mod egal intre ceilalti mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)
Succesiune tudor_11 tudor_11 am deschis succesiunea dupa bunica pentru o casa si curte la tara si 6000 m extravilan. am convenit cu restul mostenitorilor ,contra unei sume de bani sa-mi ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire intre frati izabi izabi va rog sa ma ajutati cu o problema.Sora mea a decedat ,si am fost 4 frati,din care eu am ramas singurul supravietuitor,Toti avem copii,numai ea ,cea ... (vezi toată discuția)