avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita/Plata datorie
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita/Plata datorie

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti pe cat posibil in conditiile date. Pe scurt, am contractat un credit cu ippteca de la easy credit. Dupa o per nu am mai putut plati, am sesizat nereguli desi am incercat sa re esalonez cu ei, au pornit execitarea silita. Am contestat, s a suspendat executarea silita dar verdictul a fost ca nu m am incadrat in cele 15 zile legale pt contestare. Regardless of..toate celelalte nereguli contestate. Pe 22 august este licitatie..intentionez sa platesc, nu concep sa raman fara casa.
Intrebarea, intrebarile mele sunt: cine imi spune suma totala exacta de plata? Nu a existat, exista un ordin judecatoresc pt o anumita suma de plata? Executorul nu ar trebui sa o stie? Pe ce si pt ce suma a pornit executarea silita.
Apoi..pe perioada suspendarii, aproape 5 luni, suma se mareste?
Va multumesc si astept cu interes raspunsurile.
Cel mai recent răspuns: MihaelaVerde , utilizator 10:10, 15 August 2017
Momentan plătiți suma din somația de plată în contul executorului judecătoresc.
Penalitățile se vor calcula ulterior și pentru plata lor veți primi o nouă notificare de la executor.
Aveți dreptul sa contestați în termen cuantumul penalităților dacă procentul este după bunul plac al creditorului, și nu după procentul prevăzut în contract.
`
Dacă plătiți creanța din somație / înștiințare, licitația imobiliară va fi anulată de executor.
Dacă creditorul și-a angajat executor, atunci plătiți creanța în contul executorului.
Buna dimineata.
Da, asa am vrut sa fac insa executorul nu a fost deloc de acord si a avut o atitudine oribila.
Am mers cu un avocat, am cerut sa vedem dosarul, ni s a raspuns ca este o facilitate pe care nu stie daca este de acord sa ne o ofere. Sa facem cerere si in 5 zile ne da dosarul. Pai trece licitatia..nu avem timp.
La mom acesta eu am cuantumul sumei cu tot cu penalitati, hartie scrisa de la creditoare, pt ca asa a vrut executorul..cu suma exacta de plata pt maine 16 august.
Inteleg din ce imi spuneti si conform cu ce am citit in somatie ca treb sa platesc in contul mentionat de executor, al sau.
Sper din tot sufletul sa nu fie probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil neipotecat maris331 maris331 AM fost executat de Volksbank pentru un credit la care am intarziat.Creditul era garantat cu un teren care a fost scos la licitatie si vandut la 30% din ... (vezi toată discuția)
Unde se da in judecata un executor judecatoresc? ghgg ghgg Speta ar fi urmatoarea: In fapt Dna Executor a facut executarea pentru o suma mai mare decat soldul datorat firmei creditoare. Desi a fost notificata despre ... (vezi toată discuția)
Am primit somatie de la un executor judecatoresc ,hotararea instantei ... dana_gorj dana_gorj am primit somatie de la un executor judecatoresc ,hotararea instantei de incuviintare a executarii silite la cererea unui recuperator de creante; debitul ... (vezi toată discuția)