avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre prescrierea restantelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre prescrierea restantelor

Asociatia de proprietar m-a actionat in instanta pentru recuperarea fondului de rulment,fond de reparatii,diverse cheltuieli si c/val consumului de apa Au aplicat penalizari pentru toate categoriile susmentionate
Au cerut recuperare ptr per Martie 2014-Iunie 2017,dupa cum observati depaseste perioada de 3 ani Pot invoca prin intampinare exceptia de prescriere ptr per Martie-Iunie 2014?Precizez ca actiunea a fost depusa in luna Iulie 2017

Se pot solicita in instanta recuperarea acestor cheltuieli si s fondurilor de rulment si de reparatii?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:03, 13 August 2017
Asociația v-a acționat in Instanță fiindcă a-ți ramas restantă la plata cheltuielilor care cuprinde consumul de apă , gaze , electricitate , fonduri de reparație , fondul de rulment pentru care s-au aplicat și penalități .
Chiar dacă veți căștiga cateva luni nu veți fi scutit de plata reparațiilor sau a fondului de rulment care sunt obligatorii pentru toți proprietarii .
Nici macar a penalitatior? Referitor la exceptia de prescriere nu imi spuneti nimic?
Referitor la interventia prescriptiei dreptului de executare debit,in cazul asociatiilor de proprietari,la cererea partii interesate-numai instanta de judecata se poate pronunta
Trebuie sa stiti ca desi termenul de prescriptie este de 3 ani,termenul se poate intrerupe si se reia nou termen prin orice act emis de creditor=asociatia de proprietari
Asociatia de proprietari are dreptul sa solicite recuperarea oricarui debit -indiferent de natura acestuia
Despre prescrierea datoriilor mai vechi de 3 ani, referitor la prelungirea acestuia daca,
- ati mai fost actionat in judecata in aceasta perioada,
- daca ati primit notificari de avocat din partea asociatiei cu privire la oricare fragment din aceasta perioada.

Prescrierea o hotaraste instanta de judecata.
Puteti sa castigati la penalizari daca:
- asociatia nu are un sistem propriu de penalizare votat in AG sau inscris in statutul asociatiei;
- asociatia a calculat gresit penalizarile, intre altele netinand cont ca penalizarea nu poate fi mai mare decat suma penalizata. Practic o cota de intretinere poate fi cel mult dublata prin penalizarea ei. Daca i s-a calculat o penalizare mai mare, aceasta diferenta va fi scazuta din suma ceruta.
Daca asociatia nu are sistem propriu de penalizare, e posibil ca instanta sa nu le acorde,
Asociatia m-a notificat prima data in luna Mai 2017

Alte discuții în legătură

Calcul penalizari adriandanciu90 adriandanciu90 Buna seara. Daca prin adunarea generala s-a stabilit un procent de 0,1% pe zi de intarziere incepand cu prima zi de dupa expirarea celor 50 de zile de la ... (vezi toată discuția)
Calculul restantelor la intretinere... justificare petruta7 petruta7 BUNA ZIUA.Am primit acesta instiintare de la administratorul blocului...suma restanta la intretinere. As dori sa stiu daca aceste penalizari care se pun sunt ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)