avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

Buna seara. Am fost oprit in trafic de ISCTR si am fost depistat circuland cu automarfarul fara rovinieta valabila. Din motive obiective nu am avut timp sa achizitionez rovinieta dar fiind oprit de ISCTR in jurul orei 15 le-am explicat ca am tot timpul s-o fac pana la orele 23:59. Mentionez ca deja trecusem cu camionul pe sub o camera fixa de control al rovinetei. Agentul mi-a comunicat ca voi primi amenda la sediul firmei. Va-ntreb, pot circula fara sa mai platesc rovinieta pana la primirea efectiva a procesului verbal de contraventie?? Intreb asta deoarece pentru automarfare categoria F amenda este de 3000 ron (1500 in 48h) si as vrea totusi sa amortizez ceva din suma aceasta. Ma gandesc totusi ca nu pot fi amendat in fiecare zi ... Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 18:09, 10 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca aveti dreptate., e bine sa va documentati inainte de a da un raspuns . Eu nu am primit inca niciun proces verbal de contraventie si daca o sa mai fiu depistat circuland fara rovinieta pana la primirea efectiva a PVC si voi fi amendat vorbim despre sanctionare multipla care se poate contesta . Mai stiu ca in forma initiala a legii era mentionat ca nu se poate da decat o singura amenda pentru acelasi autovehicul in decursul a 30 zile. Au fost cazuri cand o persoana mergea la serviciu in fiecare zi cu masina la si trecea pe sub o camera fixa de control. Era amendat in fiecare zi??
Ultima modificare: Joi, 10 August 2017
crival, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 8 alin 1 din OG 15/2002 Fapta de a circula fără ă deține rovinieta valabilă constituie contravenție continuă și se sancționează cu amendă.
Art. 9 alin 3 din OG 15/2002. PV se comunica contravenientului in termen de maxim 30 zile lucratoare de la data constatării contravenției, interval în care nu se mai pot încheia alte procese verbale de constatare a contravenției pentru încălcarea prevederilor art 8 alin 1.

Mi se pare puerilă încercarea de a mai scoate ceva din costuri circuland inca 30 zile fără Rovinieta. Eu as plăti rovinieta si as incerca sa scot avertisment în instanță tinand cont ca am plătit în aceeași zi în care am fost sancționat etc etc.

Alegerea însă va apartine.
Succes.

Ultima modificare: Joi, 10 August 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OG15/2002 Art.9
(8) Pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal se comunică contravenientului în termen de cel mult două luni de la data constatării contravenției, interval pentru care nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenției pentru lipsa rovinietei valabile pentru același vehicul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

amenda rovinieta crival crival Buna seara. Am primit astazi 28.04.2017 o amenda de la CNAIR pentru ca in 08.11.2016 am fost surprins de o camera fixa de control a rovinietei circuland pe ... (vezi toată discuția)
Rovinieta adibocos@yahoo.com adibocos@yahoo.com Daca am circulat fara rovinieta timp de trei luni de cate ori platesc amenda? (vezi toată discuția)
Rovinieta Daniela2005 Daniela2005 Am circulat fara rovinieta din iulie pana in octombrie. Pana acum nu am primit amenda. Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)