avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Avocat cumparat?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Avocat cumparat?

E vorba de o prietena a sotiei. A fost plecata din tara, copilul a ramas la bunica materna, fostul sot s-a recasatorit, are 2 copii din noua relatie si nu mai viziteaza deloc copilul din prima casatorie.
Mama s-a intors in tara, a cumparat o casa cu banii castigati si a deschis un magazin si acum vrea sa isi ia copilul inapoi. Ma rog, povestea e mai lunga, tatal un personaj dubios cu bani si relatii , ea o simpla fata fara parinti.
Avocatul a depus intampinare pentru ordonanta si a mintit-o, I-a spus ca e pe 11 august infatisarea dar am aflat azi verificand ca de fapt a fost pe 8 august, ca mama a pierdut, ca trebuie sa plateasca 2000 lei cheltuieli de judecata.
Si-a sunat avocatul foarte suparata care I-a zis ca ea e emotiva, ca nu a vrut sa o supere, ca fostul sot nici macar nu a depus intampinare ( atunci de unde 2000 lei cheltuieli de judecata) si ca totul e in regula.
Mie mi se pare complet neprofesionist sa nu iti instintezi clienta cand are proces si despre deznodamant. Ce scuza e asta, ca e emotiva? Cum ar putea sa plateasca cheltuieli de judecata de 2000 lei daca partea adversa nici nu s-a prezentat?

E firesc sa se intample asa ceva?
Ultima modificare: Joi, 10 August 2017
When, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:32, 11 August 2017
Nu am inteles: numai paratul depune intampinare. Anumite procese IMPUN prezenta partilor, chiar daca sunt asistate. Trebuie luata incheierea de sedinta, respectiv motivarea respingerii cererii. In caz ca rezulta culpa avocatului, in conditiile contractului de asistenta juridica, acesta poate fi reclamat la Barou, respectiv poate fi chemat in judecata ptr raspundere civila delictuala.

Ptr o edificare mai rapida, se poate cere inregistrarea audio a sedintei din 8 aug ptr dosarul respectiv, depunand la registratura o cerere in acest sens si un cd blank sigilat.
Ultima modificare: Joi, 10 August 2017
asaofi, utilizator
De unde vrea să-şi recupereze doamna copilul? de la mama sa?
de la bunica paterna.
Nu e lasata sa-si vada fata. Nici tatal nu viziteaza fata.
Mai nou avocatul a zis ca va fi apel insa ca nu trebuie sa se prezinte la apel nici el ca avocet si nici ea ca parte. Iar pe just.ro nu e trecuta nici o data a apelului.
Să facă bine doamna să meargă la dosar, să-l studieze, să vadă sentinţa, apoi să scrie ea cererea de apel.Dacă nu se descurcă, poate apela la un avocat, ca să o ajute să scrie apelul.
Dacă e aşa cum spuneţi, probabil avocatul respectiv e un şarlatan.
dosarul e la jude pana la motivare. poa sa dureze luni de zile.

Alte discuții în legătură

Prescriere antecontract vanzare cumparare ? Ignition2you Ignition2you Am mostenit un antecontract de vanzare cumparare din 2000 al unui teren agricol, in care figureaza ca vanzatorii au primit deja banii. Exista vreun termen de ... (vezi toată discuția)
Sechestrarea copilului meu de catre bunica paterna oana_elly18 oana_elly18 ce pot face sa o pot acuza pe bunica paterna a fiului meu minor, in varsta de 3 ani si 5 luni, de sechestrarea copilului meu, avand in vedere ca eu si tatal ... (vezi toată discuția)
Clarificare date din sentinta ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! avand in vedere finalizarea unui dosar de partaj am primit sentinta in care scrie: ,,ia act ca nu s au solicitat cheltuieli de judecata de catre ... (vezi toată discuția)