avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se anulează permisul?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se anulează permisul?

În baza art.335 alin 2 ,cu aplicare 396 alin 10 cod proc .penala raportat la art 61 alin 4 lit C . Cod penal , Condamna pe inculpatul............ "pedeapsa amenzi în cuantum de 4050 lei
Ultima modificare: Vineri, 11 August 2017
Lungu28, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba despre o amenda penala, permisul se va anula in baza hotararii judecatoresti definitive si veti putea obtine un nou permis dupa 6 luni de la achitarea amenzii penale.

Art. 116-oug 195
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate



Merita sa mai fac apel la astfel de hotărâre, se mai poate face ceva ?
Discutati acest aspect cu avocatul dvs, informativ va spun ca in cazul in care se dispunea amanarea aplicarii pedepsei, vi se restituia permisul.
Permisul de conducere este anulat, posibilitatea de redobandire se naste in termen de 6 luni de la plata efectiva a amenzii penale, ori de la stingerea acesteia, in alta modalitate.


Daca era dispusa amanarea aplicarii pedepsei (art. 83 din CODUL PENAL ), permisul va era restituit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penală este o condamnare, pot rămâne fără permis? Adrian banu Adrian banu Amenda penală este o condamnare ? Îmi pot ridica carnetul dacă primesc amenda penală? Mulțumesc Pt răspuns! (vezi toată discuția)
Redobândire permis Cosmin Ciocîrlan Cosmin Ciocîrlan Am încheiat procesul și as vrea sa știu dacă pot redobândi permisul după ce primesc hotărârea judecătorească Solutia este urmatoarra: Tip solutie: ... (vezi toată discuția)