avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pot inregistra o firma la acelasi sediu social ca si ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pot inregistra o firma la acelasi sediu social ca si alta firma, prima firma avandu-l expirat.

O persoana a inchiriat un sediu social acum 8 luni de zile pe o perioada de 6 luni
altei unei persoane, pentru inregistrarea firmei, persoana data nu si-a reinnoit contractul ceea ce teoretic inseamna ca sediul social este liber(expirat), insa in acte persoana care si-a inregistrat firma tot are indicat acel sediu social, intrebarea mea este daca e posibil sa-si inregistreze o alta persoana firma pe aceeasi adresa a sediului social cu conditia ca persoana care are deja firma inregistrata are sediul social expirat pe adresa data. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 15:10, 11 August 2017
Da, se poate inchiria acel spatiu unei alte firme.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul ca a expirat durata prevazuta in contractul de inchiriere / comodat nu are importanta. Intr-adevar, la ANAF si la Registrul Comertului apare ca sediu social al acelei firme. Pentru a stabili in acelasi spatiu sediul social pentru o alta societate, trebuie ca administratorul societatii noi sau proprietarul sa dea o asa-zisa "declaratie de ne-suprapunere" la notariat.
In cazul de fata, spatiul era liber, deci nu se mai punea problema de suprapunere. Putea in acelasi timp, daca era in continuare ocupat spatiul respectiv, sa inchirieze o alta incapere din cladire pentru noua firma. La Registrul Comertului se solicita numarul camerei in care va fi sediul firmei. Prima firma, careia i-a expirat contractul de inchiriere, daca nu si-a schimbat sediul social, se va trezi declarata inactiva de catre ONRC, din cauza expirarii sediului social.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu vorbesc din propria experienta de avocat care a avut multe dosare la Registrul Comertului. Indiferent de ce camera alege sa scrie pe contract, dosarul i se va amana si i se va cere acea declaratie, conform legii societatilor comerciale.
Merge vorba despre o persoana care are mai multe camere libere, dedicate pentru sediu social, sa zicem 10, merge vorba de camera 5, deci daca se semneaza contractul de nesuprapunere la camera nr.5, persoana care vrea sa-si infiinteze firma poate sa si-o infiinteze cu acea declaratie indiferent daca a mai fost indicat la anaf si registrul comertului ca mai exista o firma care are sediul social in camera nr.5 indiferent daca este expirat sau nu?

Alte discuții în legătură

Sediu social si administrativ stanbogdan23 stanbogdan23 Buna seara, eu si un prieten vrem sa infiintam o societate comeciala care are ca activitate comert. Amandoi locuim intr-un apartament inchiriat, putem avea ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Doresc sa schimb sediul social al unor firme, dintr-un judet in altul. S-a incheiat un contract de inchiriere pentru noul sediu, apoi 2 contracte ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu social claudelmai82 claudelmai82 Buna ziua. Suntem o sc care are un spatiu de inchiriat. Vechii chiriasi au avut sediul social in acest spatiu. Acum ei doresc sa prelungeasca sediul social pe ... (vezi toată discuția)