avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social si administrativ
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social si administrativ

Buna seara, eu si un prieten vrem sa infiintam o societate comeciala care are ca activitate comert. Amandoi locuim intr-un apartament inchiriat, putem avea sediul social si administrativ in acel apartament ? daca proprietarul este de acord sa folosim apartamentul si ca sediu ?
Cel mai recent răspuns: stanbogdan23 , utilizator 23:12, 8 Aprilie 2012
Da, se poate.
Numai cu acordul proprietarului da. Ulterior se va incheia cu proprietarul un contract de inchiriere sau comodat pe societatea respectiva. Proprietarul va tb sa dea o declaratie de nesuprapunere, adica spatiul inchiriat societatii nu se suprapune cu un alt spatiu alocat sau inchiriat altei persoane juridice sau fizice.
Aceasta declaratie se face la notariat si se legalizeaza ? Exista conditi ? Gen..inchiriarea locatiei pe un termen de X ani? Mai pot locui acolo eu si prietenul meu ?
Da aceasta declaratie se face la notariat este autentica. Puteti locui in continuare, societatii alocandu I o camera doar.
deci termen nu exista?.. se inchiriaza pe o perioada nedeterminata. Vreau sa previn o eventuala schimbare a sediului social si administrativ la dorinta proprietarului, gen vanzarea apartamentului sau cresterea chiriei dupa o perioada de timp...

Alte discuții în legătură

Pot inregistra o firma la acelasi sediu social ca si alta firma, prima firma avandu-l expirat. trismegist100 trismegist100 O persoana a inchiriat un sediu social acum 8 luni de zile pe o perioada de 6 luni altei unei persoane, pentru inregistrarea firmei, persoana data nu si-a ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Doresc sa schimb sediul social al unor firme, dintr-un judet in altul. S-a incheiat un contract de inchiriere pentru noul sediu, apoi 2 contracte ... (vezi toată discuția)
Dilema s.r.l. stanbogdan23 stanbogdan23 Buna ziua, Vreau sa imi deschid un srl cu un prieten , amandoi suntem din localitati diferite si vrem sa deschidem societatea intr-un alt oras.Este o ... (vezi toată discuția)