avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inchiriere sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inchiriere sediu social

Buna ziua. Suntem o sc care are un spatiu de inchiriat. Vechii chiriasi au avut sediul social in acest spatiu. Acum ei doresc sa prelungeasca sediul social pe acest spatiu. Acum daca ma puteti sfatui ce fel de contract sa fac de inchiriere spatiu social fara activitate sau comodat?
Si in ce masura ne va afecta acest contract in cazul in care vine un alt chirias si doreste si el sediul social la acelasi spatiu.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: claudelmai82 , utilizator 14:26, 16 Februarie 2012
In principiu, in acelasi spatiu nu pot fi mai multe sedii sociale, chiar si fara activitate.
O solutie, in cazul in care spatiul ar fi format din mai multe incaperi sa le denumiti in contractele de inchiriere : camera 1, camera 2.....etc.
Sfatul pe care vi-l dau este sa aveti grija cum incheiati contractele, deoarece multe societati dispar peste noapte si nu opereaza la Registrul Comertului schimbarea sediului social.
In astfel de cazuri, dvs. nu puteti inchiria acelasi spatiu altei persone juridice, indiferent daca e pentru sediu social sau punct de lucru.
Nu consider din punctul meu de vedere, desi am vazut in practica, ca o societate comerciala, a carei menire este de a realiza venituri, sa incheie contract de comodat pentru spatiile proprii.
Consider ca este corect sa incheiatI contract de inchiriere, iar in cazul de fata, daca exista deja unul, este suficient act aditional de prelungire a termenului de inchiriere.


Nu stiu daca m-am facut inteleasa, dar sc care doreste sa ramana cu sediul social in spatiu nu mai sunt si chiriasi.
Ma gandesc ca ne complicam pentru o suma modica de inchiriat sediu social, cand putem sa inchiriem spatiu unei alte soc si sa luam o chirie mult mai mare
Sa inteleg ca societatea care doreste sa ramana cu sediul social in cladirea dvs. nu functioneaza efectiv acolo.
In cazul acesta, acelasi spatiu nu-l puteti inchiria si altei firme.
Si daca sediul social corespunde cu domiciliul fiscal (in general coincide), toate controalele de la institutiile statului, corespondenta de la ANAF, vor veni la aceasta adresa.
da exact, nu functioneaza sc.multumec foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În ce situații ar putea avea probleme un proprietar care își dă acordul pentru stabilirea sediului social al unei firme în spațiul închiriat? liviu f liviu f Am un spatiu comercial pe care vreau sa-l dau in chirie. Viitorul chirias nu are, inca, firma infiintata iar cu ocazia infiintarii ar vrea sa-si inregistreze ... (vezi toată discuția)
Sediu social in apartament cu chirias? antonela222 antonela222 Vreau sa pun ca sediu social apartament personal ( 3 camere) care are un chirias - persoana fizica (contract de inchiriere declarat la fisc - fara specificarea ... (vezi toată discuția)
Sediul social fara activitate B.Rachel B.Rachel Buna ziua, ma numesc Bianca si as avea cateva intrebari legate de sediul social fara activitate. Am un apartament dat in chirie si folosit cu ... (vezi toată discuția)