avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... plata efectuata, prestatie neefectuata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

plata efectuata, prestatie neefectuata

buna ziua

doresc sfaturi juridice cu privire la urmatoarea situatie:

in ianuarie am eliberat o fila cec reprezentand (cu documente) plata in avans 100% a unei marfuri. Debitorul meu nu si-a onorat comanda, si peste 4 luni a introdus respectiva fila CEC la plata, dupa care a inceput executarea silita impotriva mea.
ulterior, i-am platit banii aferenti, dar marfa tot nu mi-a fost livrata.
Ma aflu cumva in posibilitatea de a face o actiune pe dreptul civil de imbogatire fara justa cauza sau obligatia de a face (de a-mi livra marfa sau inapoia banii) sau o actiune in pretentii ? Astept pareri si solutii.

multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:22, 1 Octombrie 2009
Aveti contract?
nu nu exista un contract, doar o comanda ferma acceptata de catre ambele parti in care se stipuleaza modalitatea de plata si termenul de livrare.
e semnata de ambele parti?
da, e semnata de catre ambele parti.
atunci serveste ca proba concludenta prin semnarea acestei hartii practic fiecare isi da acordul asupra a ceea ce a semnat, reprezinta inscris sub semnatura privata;)

Alte discuții în legătură

Cec garantie HoreaO HoreaO Am incheiat un contract de reprezentanta cu un producator, urmand sa primesc un stoc de marfa. Pentru garantarea stocului, am depus garantie o fila CEC in alb. ... (vezi toată discuția)
Ce fel de actiune trebuie sa promovez pentru recuperare avans la o comanda? cristina69 cristina69 Bună ziua, Aş dori un pct de vedere cu privire la următoarea speţă: O societate comercială a platit un avans la o comanda de livrare materiale altei ... (vezi toată discuția)
Care ar fi cea mai buna cale de atac in instanta in cadrul stabilirii masei succesorale? chckcarmen chckcarmen Mii de scuze pt. lungimea textului, am sperat sa va evit cautarea unor articole. Suntem 2 frati, amandoi stabiliti in strainatate de peste 15 ani. Tata a ... (vezi toată discuția)