avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ce fel de actiune trebuie sa promovez pentru ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ce fel de actiune trebuie sa promovez pentru recuperare avans la o comanda?

Bună ziua,
Aş dori un pct de vedere cu privire la următoarea speţă: O societate comercială a platit un avans la o comanda de livrare materiale altei societati comerciale iar aceasta din urmă nu si-a onorat obligatia de furnizare materiale si nici nu a restituit avansul primit. Cum poate fi recuperat avansul? Ce fel de actiune trebuie sa promovez?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 10:05, 4 Iulie 2018
Actiune intemeiata pe imbogatirea fara justa cauza, art. 1345 cod civil.
Am promovat o astfel de actiune , iar instanta de fond a respins actiunea pentru neîndeplinirea condiţiei caracterului subsidiar prevăzută de art. 1348 Cod civila .Prin urmare m-am gandit să promovez o nouă actiune pe pretenţii. Ar fi posibil?
Vă rog mult să imi spuneti care ar putea fi temeiul de drept
Aş putea merge pe pretenţii nascute din raporturi contractuale, (desi in speta e vb. de o comanda) art. 1516,1527 si 1530 NCC?V-as ruga sa imi spuneti punctul dvs. de vedere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imbogatirea fara justa cauza raicuraisa raicuraisa Am primit in calitate de parat o cerere de chemare in judecata intemeiata pe art.1345 din Cod Civil, pentru restituirea unei sume de bani Actiunea a fost ... (vezi toată discuția)
Plata efectuata, prestatie neefectuata oana M oana M buna ziua doresc sfaturi juridice cu privire la urmatoarea situatie: in ianuarie am eliberat o fila cec reprezentand (cu documente) plata in avans 100% a ... (vezi toată discuția)
Temeiul de drept in motivarea unei hotarari judecatoresti DanyD DanyD Instanta de judecata mi-a admis o actiune ptr. imbogatierea fara just temei, cerere pe care am introdus-o sub prev. vechiului civil, in baza art. ... (vezi toată discuția)