avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva

Tatal copiilor mei lucreaza legal in Germania, din momentulin care s a pronuntat divorțul si avem custodie comuna pt cei doi copiiai nostri! In prezent plateste o pensie alimentara stabilita la nivelul minim pe economie al salariului din Romania. Intrebarea mea este urnatoarea: as putea sa obtin custodie exclusiva daca pot dovedi ca el lucreaza legal acolo, dar nu vrea sa plateasca mai mult copiilor? Si asta se intampla de doi ani. Si.a vazut copiii dupa un an jumatate. cat a fost plecat i a vazut doar video, iar acum pt ca a stat 2 saptamani.cu ei nici nu mi.a platit pensia alimentara pt o luna. A inceput sa i ia la intrebari pe copii ce fac eu, cum ma comport si apoi ma suna sa mi faca reprosuri. E normal ca un tata absent din viata lor, ( are are deja alt copil, alta familie) sa isi permita sa mi.i dea peste cap in doua saptamani.. atata timp isi face el pt ei si pt o pensie alimentara de nimic?? As putea obtine custodia exclusiva in acest caz? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:00, 12 August 2017
Situatia prezentata de dvs nu poate convinge o instanta de judecata sa dispuna exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de dvs.Aveti la indemana alte variante solicitarea unei pensii de imtretinere majorate in functie de veniturile realizate ,puteti solicita fostuil sot sa respecte programul de vizita stabilit etc
Buna ziua,
1. Nu are legatura exercitarea autoritatii parintesti cu pensia de intretinere deci nu veti obtine autoritae exclusiva.
2. Va puteti adresa instantei de judecata pentru majorarea pensiei minorului aratand locul de munca al sotului. Instanta va stabili acea pensie la nivelul salariului din Germania si tinand cont de numarul copiilor pe care acesta ii are in intretinere.
3. Tatal copiilor ramane tatal copiilor indiferent ca vreti sau nu si are aceleasi drepturi si obligatii ca si dumneavoastra privind cresterea si educarea lor. Faptul ca va reprosaza poate sa fie intemeiat sau nu dar asta este alta discutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copii minori andreea1184 andreea1184 Daca tatal este plecat din tara si eu la randul meu vreau sa plec sa ma stabilesc cu copii in afara tarii cum pot proceda?Am vreo sansa daca actionez in ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minori ContSters281733 ContSters281733 Buna ziua. Am divortat in anul 2012 si mi.au ramas in grija fetitele care atunci aveau 2 ani. In hotarare scrie ca avem custodie comuna dar domiciliul ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obține pensia de întreținere pentru minori, și ce procent din veniturile tatălui se acordă pentru doi copii? Florin111 Florin111 O prietena are urmatoarea situatie : are doi copii minori cu cineva cu care n-a fost casatorita doar a concubinat cu el ,iar copiii sunt recunoscuti de tata. ... (vezi toată discuția)