avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe salariu

Din luna august 2014 mi-a fost pusa in executare 1/3 poprire pe salariu la firma angajatoare , care pana in decembrie 2016 au fost retinute sumele poprite.
La inceputul anului mi s-a comunicat ca ca firma nu mai e obligata sa vireze in contul executorului judecatoresc, in acesta situatie firma de recuperari creante m-a contactat pe data de 10.08.sa-mi comunice faptul ca mai am de achitat 7000 de lei pana la recuperarea in totalitate a datoriei ,totusi sa platesc macar 50 lei in cont ,altfel va trimite executorul judecatoresc la adresa de domiciliu.Ce raspuns imi puteti da?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu le mai dati nimic, suma de 50 lei ar intrerupe prescriptia si ar curge una noua.
"Toți cei care sunt executați silit sau se judecă într-o contestație la executare în care banca, firma de leasing sau orice alt creditor - persoană juridică este reprezentat de către un recuperator, pot invoca lipsa calității de reprezentant. În conformitate cu Codul de Procedură Civilă, dacă instanţa constată lipsa dovezii calităţii de reprezentant a celui care a acţionat în numele părţii, va da un termen scurt pentru acoperirea lipsurilor. Dacă acestea nu se acoperă, cererea va fi anulată. ”Daca nu vor face dovada calității de reprezentant, ceea ce va fi imposibil, cererile lor vor fi anulate la fel și executările silite."
Intervine cumva Perimarea executarii silite?
art. 697 alin. (1) din Codul de procedură civilă: “În cazul în care creditorul, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un act sau demers necesar executării silite, ce i-a fost solicitat, în scris, de către executorul judecătoresc, executarea se perimă de drept.”
Va multumesc mult.
Poate fi amendata intrun fel firma angajatoare ?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in septembrie 2014 am facut un credit la un ifn pe ... F1987 F1987 Buna ziua, In septembrie 2014 am facut un credit la un IFN pe care l-am achitat pana in luna mai 2015, moment in care am fost trimis in somaj de catre ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in septembrie 2014 am facut un credit la un ifn pe ... F1987 F1987 Buna ziua, In septembrie 2014 am facut un credit la un IFN pe care l-am achitat pana in luna mai 2015, moment in care am fost trimis in somaj de catre ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a creditorului actual GEO GEO GEO GEO GEO GEO Buna ziua, In noiembrie 2017,firma de recuperari creante Secapital SaRL a solicitat la BEJ o executare silita,s-a incuviintat la Judecatorie executarea pe ... (vezi toată discuția)